İç mimarlık okunur mu?

Sanemi

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Say sıralamam 330 bin normalde inşaat mühendisi veya mimarlık istiyordum. Ama istediğim gibi bir sonuç gelmedi. 330 bin sayısal sıralama ile güzel bölümler gelecek odaklı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba @Sanemi. Sağlık olsun, iş imkânları pek iyi değil ama Sayısal 330.000 sıralamaya gelme ihtimali olan bazı yerleri araştırabilirsiniz:
Konya Teknik Üniversitesi İç Mimarlık.
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi tam burslu İç Mimarlık.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İç Mimarlık.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İç Mimarlık.
Atatürk Üniversitesi İç Mimarlık.

Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama.
Akdeniz Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama.
İzmir Demokrasi Üniversitesi (İngilizce) Şehir ve Bölge Planlama.
Bursa Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama.

Say sıralamam 330 bin normalde inşaat mühendisi veya mimarlık istiyordum. Ama istediğim gibi bir sonuç gelmedi. 330 bin sayısal sıralama ile güzel bölümler gelecek odaklı var mı?

İnşaat sektöründe çevren var mı?

İnşaat sektöründe çevren var mı?

Ailem komple inşaat sektörünce.

Merhaba hocam öncelikle cok teşekkür ederim ben şey düşündüm 2 senelik inşaat teknolojisi okuyup DGS sınavı ile mimarlığa geçmeyi planlıyrum sizin fikriniz nedir mantıklı mı sizce. Yani 1 sene daha mezuna kalacağıma DGS girmek daha mantıklı.

Rica ederim. Fena bir fikir değil aslında. 2 yıllık İnşaat Teknolojisi bölümünün zorluk seviyesini bilmiyorum ama Dikey Geçiş Sınavı ile Mimarlık bölümüne geçiş imkânı var.

Hocam aileniz inşaat sektöründe ise iç mimarlık çok mantıklı bir tercih olacaktır. Mezuna da kalabilirsiniz DGS ile de tamamlayabilirsiniz karar sizin. Bana kalırsa aileniz inşaat sektöründe olduğu için iç mimarlık da yazılabilir ancak bence mimarlık daha iyi bir tercih olacaktır.

Rica ederim. Fena bir fikir değil aslında. 2 yıllık inşaat teknolojisi bölümünün zorluk seviyesini bilmiyorum ama dikey geçiş sınavı ile mimarlık bölümüne geçiş imkânı var.

Teşekkür ederim aklıma kimya bölümüde geldi 4 yıllık sizce.
2 yıllık inşaat teknolojisi oradan DGS ile mimarlikmı yoksa.
4 senelik kimya bölümümü.
@Booh of Wooh @372121
İç mimarlık okursam bizimkilerle çok fazla iş yapamam kapa inşaatı yapıyorlar ailem.

Sizin durumunuz için aileniz Full inşaat sektöründe olduğu için yani DGS ile mimarlık derim. Tabii sizin isteğinize de bağlı.

Sizin durumunuz için aileniz Full inşaat sektöründe olduğu için yani DGS ile mimarlık derim. Tabii sizin isteğinize de bağlı.

Hocam doğruyu söylemek gerekirse ne yapacağımı bilmiyorum ama iyi bir kariyer ve iyi bir CV olmasını istiyorum.
Bu yüzden şunu da düşünmeden edemiyorum 9 Eylül inşaat teknolojisi oradan DGS ile güzel bir sıralama yapıp iyi bir üniversitede mimarlık fikri aklıma yattı.
Lakin kimyayı da çok seviyorum ama okuldaki derslerin zor olduğunu duydum ama sanırsam siz iki değerli hocamın dediğini yapacağım. @372121 @Booh of Wooh
Son sorum şu mühendisliklerde halen ilk 300 bin baraji var mı yoksa kaldırıldı mı?

Son düzenleme:
Kimya bölümünün güzel olduğunu düşünüyorum. Size Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Kimya bölümü ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Kimya bölümü gelebilir.
İzmir Ekonomi Üniversitesi tam burslu 2 yıllık İnşaat Teknolojisi veya Dokuz Eylül Üniversitesi 2 yıllık İnşaat Teknolojisi bölümünden Dikey Geçiş Sınavı ile Mimarlık bölümüne geçmek biraz daha mantıklı görünüyor diye düşünüyorum.
Ziraat Fakültesindeki Sayısal bölümler, Su Ürünleri Mühendisliği, Su Bilimleri ve Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Orman Endüstrisi Mühendisliği, ve Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümü dışındaki diğer Mühendislik bölümlerinde Sayısal ilk 300.000 barajı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…