Icebucket'lar artık ALS hastaları için kullanılmıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bukadar ünlü katılmasına rağmen ülkemizde ALS hastaları için 20,000 TL toplanmış. Buda bu olayın bir şov olduğunu gösteriyor

Afrika ile ne alakası var? Saçma sapan Afrikaya bağlayan insanlar var. Eğlence unsuru olduğunu herkes biliyor. Gönlünden ne kopuyorsa koy gitsin. 5 dolar ise 5 dolar, ver gitsin. Çok mu zor?
Orada kafalarından aşağı döktükleri suda Afrika' daki insanların hakkı olduğunu bil.

Herkes Afrikanın ne kadar aç bir ülke olduğunu biliyor. Her yıl zibilyon dolar yardım yapılıyor. İnsanlar bu sefer farklı bir yere yardım edince, sizin gibi insanlar yüzünden aşağılanıyorlar. Olaya tek taraflı bakma. Birde Türkiyede bağış az diye kızıyorlar. 5$ veya 10 dolar$ bağışla. Çok mu? Pardon daha oyuna para vermeyip 2 veya 3 tl ye korsan alan insanlarız biz. 2 veya 3 tl korsana vereceğine, 5$ bağış yap daha iyi.

Annesinin harcadığı su hakkında yorum yapmışlar. Gerçekten öyleyse çocuk haksız tabi. Ama bana gönderme felan yapmak istiyorsan halı yıkama ile alakam yok.

Kimse dökülen su Afrika'dakilerin hakkı falan demesin. Türkiye'de her gün yüzbinlerce araba yıkanıyor, halı yıkanıyor, insanlar duş süresini kısaltmıyor fakat bir kova suya tepki gösteriyor. Dünyada bu amaç için dökülen toplam su miktarı İstanbul'da 1 günde araba yıkamak için harcanan su kadar bile etmez, ayrıca bu kafadan aşağıya su dökme olayı olmasaydı bu kadar insan ALS'nin ne olduğunu bilmez ve bu kadar yaygınlaşmazdı. ABD'de 20 milyon dolar toplanmışken Türkiye'de ise 20, 95 ve 207 bin TL diye 3 farklı iddia var. Asıl konuşulması gereken durum ise Türkiye'de bu olayın şov amaçlı yapılıyor olması...

Ne yani dökmeye devam mı edelim? Bir yerden başlanılması gerek değil mi?

Ne yani dökmeye devam mı edelim? Bir yerden başlanılması gerek değil mi?

O zaman önce büyük zarar veren şeylerden başla. Hem grip hem kanser olsan ilk hangisini yenmeye çalışırsın? İnsanlar kafasına 1 kova su döküp yüksek meblağ bağış yapıyor. Diğer yerde ise tonlarca su harcayıp birkaç TL su parası ödüyorsun.

Burada dikkat edilmesi gereken konu bu olayın amacından sapıp bağış yapmak yerine sadece kafaya su dökülmesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…