İçerikler neden izlenmez?

luudipieones

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle herkese selam arkadaşlar. Merak ettiğim bir konuda destek istiyorum. Sevdiğim yakın bir abim var kendisi yayın yapıyor video vesaire çekiyor oynadığı oyun ise Valorant. Şahsen ben oyunu oynayan birisi değilim ama oyunda iyi oyuncular nasıl oynuyor biliyorum YouTube olsun, e-spor camiası olsun biraz bilgim var. Asıl konuya gelelim bu abim pek izlenmiyor, bizzat oynaşını gördüm güzel vuruşlarda yapıyor hani boş adam değil edit yapmaya da çalışıyor yapabildiği kadar ama Twitch ve YouTube'da pek izlenmiyor açıkçası. Bu durumun nedenini anlamış değilim şahsen tanınmadığı için izlenmediğini düşünüyorum çünkü muhabbeti de eğlenceli gerçekten çok kafa birisidir gerçekten yani bu tür oyunların yayını izleyen arkadaşlar önceliğiniz ne oluyor merak ediyorum bu durum kafamı çok kurcalıyor bu düşünceden beni kurtarabilirseniz çok memnun olurum, herkese iyi günler.

Öncelikle herkese selam arkadaşlar. Merak ettiğim bir konuda destek istiyorum. Sevdiğim yakın bir abim var kendisi yayın yapıyor video vesaire çekiyor oynadığı oyun ise Valorant. Şahsen ben oyunu oynayan birisi değilim ama oyunda iyi oyuncular nasıl oynuyor biliyorum YouTube olsun, e-spor camiası olsun biraz bilgim var. Asıl konuya gelelim bu abim pek izlenmiyor, bizzat oynaşını gördüm güzel vuruşlarda yapıyor hani boş adam değil edit yapmaya da çalışıyor yapabildiği kadar ama Twitch ve YouTube'da pek izlenmiyor açıkçası. Bu durumun nedenini anlamış değilim şahsen tanınmadığı için izlenmediğini düşünüyorum çünkü muhabbeti de eğlenceli gerçekten çok kafa birisidir gerçekten yani bu tür oyunların yayını izleyen arkadaşlar önceliğiniz ne oluyor merak ediyorum bu durum kafamı çok kurcalıyor bu düşünceden beni kurtarabilirseniz çok memnun olurum, herkese iyi günler.
İnsanlar içeriği kendini eğlendirmek için izler. Vuruşları izlemek bir yere kadar eğlenceli olsa da yayıncının eğlendirmemesi içeriği sıkıcı kılıyor.

Hacım sen de bir izleyici olduğun için çok basitçe cevap verebilirsin kendi soruna aslında. YouTube'a girdiğinde arama kısmına valorant yazsan karşına binlerce içerik çıkar. İnsanlara farklı bir şey sunuyor olması lazım ki hem YouTube onu önersin hem de insanlar izlesin. Bir de görüntülenme elde edebilmesi için insanların aratacağı şeyleri önceden tahmin edip onunla ilgili video yapmalı veya yapılmamış dikkat çekici video başlıkları kullanmalı. Açıkçası tüm gün valorant oynasam dahi kalkıp bir de turnuvalar hariç yayınını veya youtube'da videosunu izlemem. Bugün YouTube'da yüksek aboneli ve herkes tarafından tanınan, bilinen kanalların neredeyse tamamını düşük aboneyken veya twitchde az izlenirken keşfettim. Bunlara örnek olarak Unlost, Hugola, Saniye, Elraen gibi isimler verilebilir. İnsanlarda benim gibi keşfetmiş olmalı ki hızlı bir şekilde büyüdüler. Şans değil, kesinlikle içeriğin kalitesiyle alakalı.

Son düzenleme:
Ona bakarsak EasterGamers ve Jahrein gibi yayincilarin hicbiri duzgun ve profesyonel oyun oynayamiyor mesela. Izleniyorlar. Insanlar sirf oyun icin izlese direkt "No commentary" videolar izlerler zaten o da izleniyor da yayinci dedigimiz olay biraz farkli tabi.

İnsanlar içeriği kendini eğlendirmek için izler. Vuruşları izlemek bir yere kadar eğlenceli olsa da yayıncının eğlendirmemesi içeriği sıkıcı kılıyor.

Aslında oyun oynarken geçen muhabbet gayet eğlenceli :)

Hacım sen de bir izleyici olduğun için çok basitçe cevap verebilirsin kendi soruna aslında. YouTube'a girdiğinde arama kısmına Valorant yazsan karşına binlerce içerik çıkar. İnsanlara farklı bir şey sunuyor olması lazım ki hem YouTube onu önersin hem de insanlar izlesin. Bir de görüntülenme elde edebilmesi için insanların aratacağı şeyleri önceden tahmin edip onunla ilgili video yapmalı veya yapılmamış dikkat çekici video başlıkları kullanmalı. Açıkçası tüm gün Valorant oynasam dahi kalkıp bir de turnuvalar hariç yayınını veya YouTube'da videosunu izlemem. Bugün YouTube'da yüksek aboneli ve herkes tarafından tanınan, bilinen kanalların neredeyse tamamını düşük aboneyken veya Twitch'de az izlenirken keşfettim. Bunlara örnek olarak unlost, hugola, saniye, elraen gibi isimler verilebilir. İnsanlarda benim gibi keşfetmiş olmalı ki hızlı bir şekilde büyüdüler. Şans değil, kesinlikle içeriğin kalitesiyle alakalı.

Şahsen tek eksiğinin kamera olduğunu düşünüyorum çünkü oyun oynarken geçen muhabbet de bir o kadar güzel ama haklısın tabii ki hacım farklı ilgi çekici içeriklerin yeri bir ayrı oluyor.

Ona bakarsak eastergamers ve Jahrein gibi yayincilarin hicbiri duzgun ve profesyonel oyun oynayamiyor mesela. Izleniyorlar. Insanlar sirf oyun icin izlese direkt "no commentary" videolar izlerler zaten o da izleniyor da yayinci dedigimiz olay biraz farkli tabii.

Elbette ama bu konu hakkında bu işe eskiden başlamanın avantajı olduğunu düşünüyorum sizce öyle mi?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı