İçerisinde Windows kurulu olan SSD nasıl sıfırlanır?

BirKimse

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler,

Şu anda aktif olarak kullandığım bir masaüstü bilgisayarım var ve içerisinde 500 GB Kioxia marka SATA SSD var. Eskiden de bir laptopum vardı onun için de Samsung marka 500 GB bir SSD almıştım fakat artık laptop açılamıyor ve eskidi. Bunun için içerisindeki SSD'yi söküp masaüstü bilgisayarıma takmak istiyorum. Fakat laptoptaki SSD'nin içerisinde Windows 10 kurulu ve benim masaüstü işletim sistemi Windows 11. bu laptoptan çıkardığım ve içerisinde Windows kurulu olan SSD nasıl sıfırlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi günler,

Şu anda aktif olarak kullandığım bir masaüstü bilgisayarım var ve içerisinde 500 GB Kioxia marka SATA SSD var. Eskiden de bir laptopum vardı onun için de Samsung marka 500 GB bir SSD almıştım fakat artık laptop açılamıyor ve eskidi. Bunun için içerisindeki SSD'yi söküp masaüstü bilgisayarıma takmak istiyorum. Fakat laptoptaki SSD'nin içerisinde Windows 10 kurulu ve benim masaüstü işletim sistemi Windows 11. bu laptoptan çıkardığım ve içerisinde Windows kurulu olan SSD nasıl sıfırlayabilirim?

Disk yönetiminden Windows 10 olan diski silebilirsiniz.

Teşekkürler hocam.

Oradan da diski sıfırla mi diyeceğim?

Disk yönetimde taktığınız SSD'ye sağ tıklayıp biçimlendirme olup olmadığına bakınız varsa biçimlendirin.

Sağ tıklayıp tüm ayrılmış birimlere tek tek birimi sil diyeceksiniz. Sonra disk tek part olacak. Sonra sağ tıklayıp yeni birim oluştur diyeceksiniz.

Direk silmek zarar vermez mi SSD'ye?

Laptop dan çıkardığınız SSD yi masaüstü bilgisayarınıza montajını yapın. Bilgisayarı açın eğer Win11 ile başlamaz ise BIOS dan BOOT menüsünden kendi SSD nizi seçin ve bilgisayar ı başlatın. Ardından bilgisayar normal şekilde açılacaktır. Benimde çokça kullandığım şu programı indirin. (Depolama aygıtlarını düzenlemeye yarayan yardımcı program.)

Ücretsiz sürümü indirdikten sonra Samsung diski silin ve onaylayın biraz zaman alabilir. Ardından boşalan disk alanı göreceksiniz, sağ tıklayıp new diyerek yeni temiz bir disk oluşturabilirsiniz.

Disk yönetimde taktığınız SSD'ye sağ tıklayıp biçimlendirme olup olmadığına bakınız varsa biçimlendirin.

Direk silmek zarar vermez mi SSD'ye?
İçinde Windows yüklü olduğundan Disk yönetimi silmeye veya biçimlendirme yapmaya izin vermez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı