İçimi nasıl rahatlatabilirim?

freakcnsl

Hectopat
Merhabalar.
Bir ara arkadaşlarımla çok sorun oldu. Zaten içime kapanık insanım. Geçen anksiyete atağı geçirdim okulda. İçim çok sıkıntılı. 14 yaşındayım. Hiçbir şeyden zevk alamıyorum. Eskiden çok hoşuma giden şeyler bile beni rahatlatmıyor. Tek sevdiğim şey yağmurlu havada dışarıya çıkmak. Şu an mesela yağmur yağıyor ama akşam olduğu için çıkamam. 14 yaşındayım ama 7. sınıfa gidiyorum. Derslerine çalış LGS var bu sene diyen olacaktır diye dedim. Hep dikkatim dağınık. Hiçbir şeye odaklanamıyorum. Derslerim düştü. Dersi dinlerken kafam hep başka yerlere gidiyor. İçimi nasıl rahatlatabilirim? Önerilerinizi bekliyorum.

Arkadaşlarınızla aranızda olan problem özel değilse anlatabilir misin?

Psikoloğa gitmek nasıl bir fikir olur? Anksiyete atağı falan forumdan çözülecek mevzu değil. Adamlar bu tarz durumları tedavi etmek için 4 yıl üniversite okuyorlar. Psikolojik destek almak seni deli veya tuhaf yapmaz. Doktora gidiyorsun işte. Önyargın varsa olmasın. Olursa da senin hayatın bu, ne istiyorsan onu yap.

Arkadaşlarınızla aranızda olan problem özel değilse anlatabilir misin?

Hocam 2 tane arkadaşım vardı. Biri X kişisi diyelim diğerine de y kişisi diyelim. X kişisi bana durduk yere küsüyor. Ne kadar sorunun ne olduğunu sorsam dahi umursamıyor. Üzüldüğüm şey benim ilk arkadaşımın olmasıydı. Y kişisini de arkadaşım sanmıştım. Kötü günlerim de hiç yanımda olmadı. Kendimi ifade edemiyorum, içime kapanığım diye kendilerini üstün gördüler. Umursamadılar beni. Duygularım yok sandılar. Sürekli benimle dalga geçiyorlar. Küçük düşürüyorlar.

Hocam ailem izin vermiyor. Yoksa çoktan gitmiştim.

@freakcnsl X kişisine niye sürekli küstüğünü sordunuz mu?

Bende önceden öyle şeyler yaşıyordum hocam ergenlikten dolayı olabilir bir de büyüdüğünüz için eski şeylerden zevk alamıyor olabilirsiniz.

@freakcnsl X kişisine niye sürekli küstüğünü sordunuz mu?

Hocam sınıfta sordum. Bir şey demedi. WhatsApp'dan sordum engelledi. Sonra meğer biri küfür etmiş. Benim söylediğimi sanıyor. Oysaki ona yemin bile ettim demediğimi hala inanmıyor. Değmez cidden.

Ailene ne diyorsun da izin vermiyor?
Hocam şimdi arkadaşın ailesini bilemediğim için net konuşmak da istemiyorum ancak çevremde çok deli insanlar ve bu arkadaşın hastalığında olan kişiler gördüm. Aileler çocuğum psikoloğa giderse çevre ne der vs. kafasında olmuştu. Cahiliyet hat safada, yazık gerçekten. Bu dünya hassas kalpler ve eğitimli kişiler için cehennemdir.
@freakcnsl sana inanmayıp seni dinlemiyorsa zaten senin arkadaşın değildir. Boş ver gitsin, üstüne de sen engelle.

Ailene ne diyorsun da izin vermiyor? Anksiyete krizlerinden bahsettin mi hiç?

Hocam onların gözlerinin önünde nasıl kalabalık ortamlarda utanıyorum görseniz. Hatta benimle bununla ilgili konuştu fakat büyüyünce geçer diyor. Kalabalık ortamlarda yemek bile yiyemiyorum. Onlar bunu görüyor. Seslerini çıkarmıyorlar. Anksiyete krizinden bahsetmedim. Bahsetsem dahi götürmezler.

Hocam engellemiştim. Geçen bir WhatsApp'a girdim benden ödev istemiş. Oysaki açmamıştım engeli nasıl oldu bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…