İçimizdeki Bölücüler

Ya tamam da, bazı insanların hassasiyetleri var. Ben dindar biri değilim hatta agnostik sayılırım ama İslam'da Cuma çok önemli ilan edilmiş, uğurlu sayılmış falan falan. O yüzden hassas olan konuları yapmasak olabilirdi. Kara cuma değil de bereketli cuma denilebilirdi. Her şeyi de aldığımız gibi kullanmayabiliriz. Hassas olan konularda herkes birbirine saygı göstersin. Sorun çıkmaz. Empati yapmak önemli.
 
Oradaki herkesin Musluman oldugu ne belli?

Musluman olsalar bile bu insan adam toplayip neden oradaki insanlari rahatsiz ediyor?

Hocam hatta sizle bir hukukumuz oldugu icin bir sey daha ekleyeyim mesela Kara Cuma indirimlerinde ne aldiniz diye bir baslik acildi. Yani bu Kara Cuma'da alisveris yapan buyuk bir Musluman kitle var ve bunun kotu olduguna dair bir emir vs. yok.

Efsane Cuma indiriminden kimler ne aldı?
 

Benim pek umrunmda değil, cumaymış, pazarmış, dinler genel olarak pek umrumda değil. Ama Cuma bildiğim kadarı ile İslam'da kutsal sayılıyor, bu Yahudilikte Cumartesi, Hristiyanlıkta Pazar bildiğim kadarı ile. Yani birilerinin kutsalına Kara demiş ABD'de bazıları bir zaman, ve bu gelenek halini almış. Dünyada İslamafobi arttığı için, bu o kişi tarafından kasıtlı da yapılmış olabilir(tam bilmiyorum), yani hassas konular. O yüzden saygılı olmak hepimizin yararına. Hatta 13. Cuma da denilir. 13 de uğursuzdur hristiyanlarca, çünkü; Muhammed'in doğum yılı rakamları toplamı ve İstanbul fethi yılının rakamları toplamı 13'ü verdiği için denilir. Yani bazıları bunları bilerek kullanıyor olabilir. Çok cahilce inanışlar işte, aman boşver. Herkes inandığı veya inanmadığı gibi yaşasın. Kimse ayrımcılık yapmasın.

Genelde milletin umrunda olmuyor, herkes inandığı gibi yaşıyor. Ama bazı başımızdaki cahiller kışkırtıyor insanları, çatışsınlar, gelişemesinler, bilinçli olamasınlar diye. Biz bunlarla uğraşırken onlarda at koşturuyor. Yani kimsenin bu saçma şeylere inanmaması, herkes bildiği gibi yaşasın. Herkes mutlu olsun.
 
Son düzenleme:
Aynen biz müslümanız tecavüz ederiz sonra öldürüp yakarız, hak yeriz hırsızlık yaparız her şeyi yaparız ama müslümanız bunun sayesinde her şeyi yaparız ve cennete gireriz (!)
 
Ozetlemissin hocam sagolasin.
Aynen biz müslümanız tecavüz ederiz sonra öldürüp yakarız, hak yeriz hırsızlık yaparız her şeyi yaparız ama müslümanız bunun sayesinde her şeyi yaparız ve cennete gireriz (!)
Sert olmak yerine biraz da ilimli yaklasmak gerekiyor aslinda hocam...
 
Tartışma denilen olay tarafsız ve dışarıdan bakan bir şahsın gözündenmiş gibi yapılmalıdır. Ben de dinle bilimin karışmaması gerektiğini, laikliği destekleyen bir insan olarak dinin çarpıtılmasına karşıyım. Eğer din böyle olacaksa hiç olmasın kardeşim.

Olay bu işte. Daha söze gerek yok.
 
Arkadaşlar Cuma günü yalnızca müslümanlara özel bir gün değil ki? Cuma günü dünyanın her yerinde hafta sonundan 1 gün öncesi olarak adlandırılan zaman dilimidir. Cuma günü ortak bir değerdir, sahiplenemezsiniz.

Sen "Kara Cuma" dediler diye kendini yiyorsun burada ancak adamlar "Kara Cuma"da dünyanın malını ithal ediyor, ülkelerini kalkındırıyor. Bir şey üretmemiş, hayatı boyunca yemeyi görev edinmiş insan kalkıp da böyle işlere girişince komik görünüyor. Derdimiz bu mu yani? Neden Cuma günü olduğu mu?

Kara Cuma'da senin ülken dışarıya ne satabiliyor sen bunun derdine düş bence. Ben de müslümanım, ne olmuş yani kara cuma dediler diye? Millet caminin kapılarını kırıyor Cuma bitip evlerine dağılırken
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…