iCloud Mantığı

Merhaba, iCloud kullanmak istiyorum ama çalışma mantığını anlamadım. Şimdi fotoğraf yüklüyorum diyelim ve hepsi iCloud'da, format attım vesaire, hepsi yeniden fotoğraf arşivime otomatik olarak yükleniyor, o zaman da yer kalmıyor, otomatik olarak inince bir anlamı kalmıyor. 2.'si de oradan bir fotoğraf sildim diyelim, iCloud'dan da siliniyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen. Cihaz dondu ve silmek zorunda kaldın diyelim. iCloud kimliğinle giriş yaptığın anda neleri iCloud'a attıysan hepsi geri yüklenir cihazına. Yalnız fotoğraflara izin verirsen anında doluyor iCloud kotan. Çünkü iPhone'un çektiği fotoğrafların boyutu çok yüksek.

Şöyle; eğer iCloud’a yükleyip de özgünleri yine cihazda tutarsanız (Bunun da bir ayarı mevcut) telefonda alan konusunda bir fark olmaz, ama iCloud’ta tutmayı tercih ederseniz arşiviniz buluta yüklendikten sonra telefonunuzda sadece son zamanlarda çekilenlerin orijinalleri tutulur ve eskileri daha düşük boyutlu halleriyle değiştirilir.
Bunun tek dezavantajı, aradığınız eski bir fotoğrafı veya videoyu tam kalite ve netlikte açmak için bir internet bağlantısı gerekir.
Bunların dışında, cihazınız silinse dahi evet, iCloud Fotoğraf Arşivi etkin olduğu sürece tüm albümünüz geri gelir her türlü. Ayrıca, eğer bir fotoğraf veya video silerseniz arşiviniz iCloud ile senkronize olduğundan evet, iCloud’tan da silinirler.
Bir de @painkiller haklı, özellikle büyük bir arşiviniz varsa ve standart 5 GB’lık iCloud alanına sahipseniz bu yetmeyebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…