İcra dosyası yüzünden işe alınmamak

ExodiusS

Kilopat
Daha fazla  
Psikolojik olarak yıpratıyordu ve uzun süre çalıştığım işimden ayrıldım. 'bana da iyi geldi açıkçası' İş başvurusu yaptığımda icra dosyanız var diyorlar ama icra dosyası bana ait değil. Deprem'de vefat eden yakınıma ait o borç ise banka tarafından otomatik ödendi. Daha önce bu sorunla karşılaşmamıştım, aşırı saçmalık... Daha önce başına gelen var mı? Herhangi borç yok ve dosya kapandı zaten...

Selamlar,
Borç ödendiyse vergi dairesinden fek yazısı almasın yazıyı aldıktan sonra borçlar gözükmüyor. Almadığın takdirde halen borçlu olarak görünüyorsun.

Bilgilerine,

Selamlar,
Borç ödendiyse vergi dairesinden fek yazısı almasın yazıyı aldıktan sonra borçlar gözükmüyor. Almadığın takdirde halen borçlu olarak görünüyorsun.

Bilgilerine,
Hocam dosya kapalı zaten dediğim gibi ve kurumsal şirket olduğu için e-devlet üzerinden bütün bilgilerime vs kontrol etti. 1 Kuruş borcum vs yok herşey olumluydu sonra bu saçmalık çıktı. Dosya kapalı olduğu halde nasıl borçlu gözükebiliyorum? Yani fek yazısına gerek var mı?

Selamlar,

Bilgilerine,
Borçlu olduğumuzu nereden kontrol edebiliriz? Akrabalarımda borç var benim de. Ayrıca bu firmalar icra dosyasını falan nasıl görüyorlar?

*Edit: e-devlet üzerinden İcra dosyası sorgulama ile görünüyormuş.

Son düzenleme:
Selam,
Maalesef sistem böle işliyor. Avukat arkadaşın varsa sorabilirsin.

Adliyeye gidip dosyanız için kapak hesabı yaptırdınız mı?
Yok hocam dosya kapandığı için hiç bakmamıştım bile, kapak hesabını ilk sizden duyuyorum. Sanırım icra dairesine gitmem gerekiyor... Bu saçmalığı düzetmek için....

Yok hocam dosya kapandığı için hiç bakmamıştım bile, kapak hesabını ilk sizden duyuyorum. Sanırım icra dairesine gitmem gerekiyor... Bu saçmalığı düzetmek için....
Ben de yaşadım aynı şeyi. Sadece icrada bahsi geçen miktar ödendiğinde dosya kapanmıyormuş. Kapak hesabı yaptırmak gerekiyormuş. 980 liralık icra için adliyede 2000 lira ödeme yapmıştım kapak hesabı ile 2022 yılında.

Adliyeye veya icraya gidip dosya numaranızı verip "kapak hesabı yaptırmak istiyorum" veya "kapak hesabı yaptırılmış mı kontrol etmek istiyorum." deyin.

Peki hocam,kapanmış icra borcuna kapak hesabı istesem yine ücret ödermiyim sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…