İcraya verildikten sonra ne yapılabilir?

beyle

Yoctopat
Daha fazla  
Aylardır ödenmeyen kredi kartı borcum (8k) yüzünden banka hesaplarıma haciz kondu ve borcum avukatlara devredildi. Bu süreçte bilgim dahilinde olmadan (iletişim halinde olmadığım halde) ailem arandı ve borcumu ödemem gerektiği söylendi. Bu durumdan kaynaklı ailemle aramda tatsızlıklar oldu. Bundan da rahatsızım ayrıca... Devredilen borcum 8K'den 20.000 TL'ye kadar çıktı ve şimdi de avukatlar evime haciz geleceğini söylüyorlar.

Bu doğrultuda sorularım şu şekilde:

1. avukatlar, beni "evinize haciz gelecek" diyerek bilgilendirdikten itibaren evime haciz gelmesi ne kadar sürer?

2. bir tane ev arkadaşım var ve onun da eşyaları var. Karıştırılmasından hoşlanacağını hiç sanmıyorum valizleri kutuları vs var ve dizüstü bilgisayarı. İkimizin de ikametgahı bu evde. Ev benim üzerime. Onun eşyalarını alma hakları var mı, eşyalarını karıştırabilirler mi?

3. bir PC bir dizüstü bilgisayarım var. Bunlardan birini alabilirler mi? Dizüstünü bir yere saklasam olur mu?

4. banka hesaplarıma haciz kondu demiştim. Yaklaşık 12K param içerde blokeli duruyor yani. Diyelim ki borcumu kapattım, bu paranın blokesi hemen kalkar mı?

5. haciz harç masrafı, icra dairesi bilmem nesi cart curt gibi ödemeler de çıkıyor mu asıl borcumun yanında?

6. avukatların bana ulaşamayınca ailemi araması konusunda rahatsızlık duyduğumu söylemiştim. Açıkçası bu durumun taciz olduğunu düşünüyorum. Bu konuyu mahkemeye taşıyabilir miyim? Benzer örnekler gördünüz mü?

Buraya kadar okuyan herkese çok teşekkür ederim, iyi sosyaller arkadaşlar!

1) 14 gün süre tanınıyordu, en az 7 gün süre tanınır.
2) Alma hakları yok ama alabilirler, aldıklarında hukuki süreç başlatarak geri alabilirsiniz.
3) Bilgisayar kişisel eşya sınıfında sayılıyor, biraz gelen memura bağlı ama bilgisayarları alacaklarını zannetmiyorum. Kişi başı 1 bilgisayar sorun değildir, diğer bilgisayar etrafa göstermeden evden çıkarılabilir.
4) Yaklaşık 1 iş günü sürüyor.
5) Abuk subuk avukat masrafı vb ödemeler çıkabiliyor ama 20k'nın üstüne astronomik çıkmaz.
6) KVKK kuralları dahilinde olmaması gereken bir şey olmuş ama avukatlar bunu hep yapar, bulabildikleri her yerden saldırırlar. Bu konuda bilgim yok, bilgisi olan bir avukata danışmanız daha uygun olur.

Not: Avukat icra yolu ile hiçbirşey elde edemeyeceğine ikna olursa borcu yavaş yavaş düşürür. En büyük düşüş işin artık icra yolu ile çözülemeyeceği anlanıp varlık fonu olarak devredilmesiyle yaşanır ama bu yıllar sürebilir ve bankada kara leke olarak sürekli karşınıza çıkar, ömür boyu kredi konusunda sorun yaşatır.

Ekleme: Aynı sorunu denizbank ile yaşadım. Avukat beni süründüreceğini sanarken ben onu süründürdüm. Hiçbir haber vermeden, iletişim kurmadan başlamışlar haciz işlemine. 2 sene önce 2000tl gibi bişeydi. Babam icra memurluğu yapmış biri olduğu için baya uğraştırdım ödeme konusunda. Eve memur getirtmek kadar ileri gitmedim ama gelseler de bir crt televizyon, bir koltuk bir ocak ve beyaz eşyalar vardı, alabilecekleri bir şey bırakmamıştım yani.

Son düzenleme:
1) 14 gün süre tanınıyordu, en az 7 gün süre tanınır.
2) Alma hakları yok ama alabilirler, aldıklarında hukuki süreç başlatarak geri alabilirsiniz.
3) Bilgisayar kişisel eşya sınıfında sayılıyor, biraz gelen memura bağlı ama bilgisayarları alacaklarını zannetmiyorum. Kişi başı 1 bilgisayar sorun değildir, diğer bilgisayar etrafa göstermeden evden çıkarılabilir.
4) Yaklaşık 1 iş günü sürüyor.
5) Abuk subuk avukat masrafı vb ödemeler çıkabiliyor ama 20k'nın üstüne astronomik çıkmaz.
6) KVKK kuralları dahilinde olmaması gereken bir şey olmuş ama avukatlar bunu hep yapar, bulabildikleri her yerden saldırırlar. Bu konuda bilgim yok, bilgisi olan bir avukata danışmanız daha uygun olur.

Not: Avukat icra yolu ile hiçbirşey elde edemeyeceğine ikna olursa borcu yavaş yavaş düşürür. En büyük düşüş işin artık icra yolu ile çözülemeyeceği anlanıp varlık fonu olarak devredilmesiyle yaşanır ama bu yıllar sürebilir ve bankada kara leke olarak sürekli karşınıza çıkar, ömür boyu kredi konusunda sorun yaşatır.

Ekleme: Aynı sorunu denizbank ile yaşadım. Avukat beni süründüreceğini sanarken ben onu süründürdüm. Hiçbir haber vermeden, iletişim kurmadan başlamışlar haciz işlemine. 2 sene önce 2000tl gibi bişeydi. Babam icra memurluğu yapmış biri olduğu için baya uğraştırdım ödeme konusunda. Eve memur getirtmek kadar ileri gitmedim ama gelseler de bir crt televizyon, bir koltuk bir ocak ve beyaz eşyalar vardı, alabilecekleri bir şey bırakmamıştım yani.
Çok teşekkür ederim hocam vaktinizi ayırıp yazdığınız için. Bu ayın 15'inde 10k ödeyip haciz başlatmalarını geciktireceğim, avukatla öyle konuştum. Çok sağolun

Borcunuzu ödeyemeyince yapılandırmaya gitmediniz mi keşke gitseydiniz.
Keşke hocam... İlk kez karşılaştım böyle bir durumla ne yapacağımı bilemedim durumum da yoktu. Bundan sonrasına bakıcaz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı