ID-Cooling FrostFlow X 120 4Pin PWM 120mm İşlemci Sıvı Soğutucu - 509TL

Benzetme güzel. Anladım, teşekkürler. Kasaya fan eklemek dışında önerin var mı?

Benzetme güzel. Anladım, teşekkürler. Kasaya fan eklemek dışında önerin var mı?
Paran varsa Arctic LF gibi bir sıvı soğutma bakabilirsin, onlarda özel VRM fanı var.
450 falandı herhalde.
Onun yerine Dark X129'a bakardım o zaman ya, Performax hiç güven vermiyor. Yoksa aynı mantık çörme sıvı soğutmaları da bayağı uygun.

Amazon'da bir ara 1300 küsür liraydı 360mm'si. Satıcı Amazon Germany idi. Şimdi olsa alırım. Bütçem 600TL fakat değerse çıkabilirim.
Bu arada durumun VRM throttle olduğu kesin mi? Aslında işlemci ne öyle aşırı ısınacak ne de çok VRM yüklenecek bir şey değil.

Bu arada durumun VRM throttle olduğu kesin mi? Aslında işlemci ne öyle aşırı ısınacak ne de çok VRM yüklenecek bir şey değil.
Valla bende çözemedim. @Sir Benjamin ile çok uğraştık, kendisi bilir . İşlemci kendi kendine frekansını düşürüyor. Mesela Valorantta 80 derecede iken frekans düşürüp 70'e düşüyor sıcaklık. Ben VRM ısınması ve throttle olduğunu yorumladım. Diğer oyunlarda da aynı şekilde durum.

2 ay falan öncede kaldı, ne dedim ne demedim zerre hatırlamıyorum.

2 ay falan öncede kaldı, ne dedim ne demedim zerre hatırlamıyorum.
Kendi sistemim olduğu halde bende hatırlamıyorum, 30 küsür sayfalık konu olunca. İşlemcinin frekansını düşürmesi dışında sorun yok fakat soğutucu alıp deneyeceğim. Recep Baltaş, benim sistem ile aynı (sadece ekran kartı farklı) sisteme oyun testi yaptığında da belirtmişti işlemcinin frekansını düşürdüğünü ve VRM'lerin ısındığını.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu video olması gerekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…