ID-Cooling SE-214-XT ARGB, B450M-K R5 2600 ile uyumlu mu?

Qruda

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM: Crucial Ballistix Sport lt DDR4 3000MHz CL15 8gbx2
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 2060.
Anakart: ASUS Prime B450M-K
İşlemci: R5 2600
Kasa: Xigmatek lamia
RAM: Crucial Ballistix Sport lt DDR4 3000MHz CL15 8gbx2.
İşlemci: R5 2600.
Kasa: Xigmatek lamia.

ID-Cooling SE-214-XT ARGB 4pin PWM işlemci soğutucusunu alacağım fakat sizlere birkaç sorum var:

1- Soğutucu RAM'lere değer mi iki slot dolu?
2- Anakartıma nasıl bağlayacağım ARGB'yi kullanabilecek miyim?
3- Kasa 160mm soğutucu da aynı şekilde, kasa camına çok yakın durur mu hoş bir görüntü olur mu?
4- Soğutucuyu kullanan varsa memnun mudur?

Çok sorum varmış kusura bakmayın, hiç iade işlemleriyle uğraşmak istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM: Crucial Ballistix Sport lt DDR4 3000MHz CL15 8gbx2.
İşlemci: R5 2600.
Kasa: Xigmatek lamia.

ID-Cooling SE-214-XT ARGB 4pin PWM işlemci soğutucusunu alacağım fakat sizlere birkaç sorum var:

1- soğutucu RAM'lere değer mi iki slot dolu?
2- anakartıma nasıl bağlayacağım ARGB'yi kullanabilecek miyim?
3- kasa 160mm soğutucu da aynı şekilde, kasa camına çok yakın durur mu hoş bir görüntü olur mu?
4- soğutucuyu kullanan varsa memnun mudur?

Çok sorum varmış kusura bakmayın, hiç iade işlemleriyle uğraşmak istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Benim RAM'lerime deydi ve çok az fanı yana aldım sorun kalmadı, ARGB desteği yok benim gibi kontrolcü alman lazım, kasa camına çok yakın durmaz ama fazlada mesafe olmaz kötü durmaz, ben memnunum güzel soğutuyor düz RGB modeli de var onu tercih edebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'lere değmez düşük profilli RAM'lere sahipsin, o anakartta herhangi bir RGB bağlantısı bulunmamakta diye biliyorum yani anakarta bağlayamazsın, camına yakın olsa da problem olmuyor gayet güzel gözüküyor, arkadaşıma aldırdım son derece memnundu.

1-Değmez. Yüksek Profilse sıkıntı olabilir.
2-ARGB kontrol edemeyeceksiniz gibi görünüyor. Kartta port yok. RGB modeli ya da sade modeli tercih edebilirsiniz.
3-Sorun teşkil etmez. Estetik açıdan da problem olacağını sanmıyorum.
4-SE-214-XT f/p kral soğutuculardandır. Gönül rahatlığıyla o işlemciye takarsınız.

Dosya Ekleri

• IMG_20230411_232106.jpg
    IMG_20230411_232106.jpg
    118,9 KB · Görüntüleme: 70
1-Değmez. Yüksek Profilse sıkıntı olabilir.
2-ARGB kontrol edemeyeceksiniz gibi görünüyor. Kartta port yok. RGB modeli ya da sade modeli tercih edebilirsiniz.
3-Sorun teşkil etmez. Estetik açıdan da problem olacağını sanmıyorum.
4-SE-214-XT f/p kral soğutuculardandır. Gönül rahatlığıyla o işlemciye takarsınız.
RGB olanını alsam ledleri kapatma şansım olacak mı?
Argb olanı daha ucuz kontrolcü ile falan hiç bir şekilde bağlantı kuramaz mıyım?

Aynı soğutucuyu 7600x de kullanıyorum yetiyor senin işlemciye rahat yeter.
Anakartında herhangi bir rgb desteği yok gözüküyor kasanda kontrolcü varsa ona bağlarsın. Yoksa da lazım değil fanın öyle cafcaflı bir ışıklandırması yok.
Soğutucu borular ramlerin bulunduğu alanın zıttına olacak şekilde kavis verilmiş o yüzden ramlare değmez. Benimkiler argb ram boyu da yüksek ama yine değmiyor. Zaten boyutları kibar bir soğutucu bundan daha ufağı işlemcinin kendi oem soğutucusudur heralde.
Benim kasanın max cpu derinliği 175 mm ve iki parmak boşluk var seninkinde 160 mm ise yine sığacaktır soğutucunun boyu 150 mm.

Aynı soğutucuyu 7600x de kullanıyorum yetiyor senin işlemciye rahat yeter.
Anakartında herhangi bir rgb desteği yok gözüküyor kasanda kontrolcü varsa ona bağlarsın. Yoksa da lazım değil fanın öyle cafcaflı bir ışıklandırması yok.
Soğutucu borular ramlerin bulunduğu alanın zıttına olacak şekilde kavis verilmiş o yüzden ramlare değmez. Benimkiler argb ram boyu da yüksek ama yine değmiyor. Zaten boyutları kibar bir soğutucu bundan daha ufağı işlemcinin kendi oem soğutucusudur heralde.
Benim kasanın max cpu derinliği 175 mm ve iki parmak boşluk var seninkinde 160 mm ise yine sığacaktır soğutucunun boyu 150 mm.
Kasamda buradaki kontrolcü var buna bağlayabilir miyim? Xigmatek EN42098 GALAXY II ELITE 120*120*25mm 3*AY120 ARGB Fan Panel+Kumandalı Kasa Fan Kiti - Segment

Technopat Haberler

Geri
Yukarı