ID-Cooling SE-224-XT çift fan yapma

Makaleler
2
Daha fazla  
Profil Kapağı
1524409729

Ryzen 5 5600 işlemcimi 4.7GHz 1.26 voltaj da kullanmak istiyorum lakin sıcaklık kasa kapağı kapalı ilen 85-90 derece arası gidip geliyor.
Kasamın önünde 1 adet ve arkasında 1 adet fan takılı. Üst kısma 2 adet fan takma yeri var lakin fan ve anakart arasındaki boşluk çok kısa gibi geldi oraya fan giremiyecek diye düşünüyorum şimdilik.

224-XT alıp sıcaklıkları ortalama 20 derece düşürürüm diye umut ediyorum. Soğutucunun arka kısmına 2. bir fan takılıyormuş sanırım bunu yapmak için hangi fanı almalıyım ve takması kolay olur mu?

Kasa için 2 adet ekstra fan alacağım ön panel ve üst panele takmak için ne önerirsiniz?

120mm herhangi bir fan ve birleştirme teli alman yeterli .

Extra fan almana gerek yok. Normal hali zaten stok soğutucuya göre 20 derece fark oluşturur. 2. fanın 1-2 dereceden fazla etkisi olmuyor bu modelde.

Kasa içinde bunu öneririm 3 adet bu fandan alsan 1 adet cpu soğutucuya bağlasan 2 adette kasaya bağlasan tamamdır .

Hocam 120 mm bir fan alıp telle veya cırt ile tutturabilirsiniz. Taktığınız 2. fanı da anakarta bağlayacaksınız. 2. fan için bir çıkış kablosu yok soğutucu üzerinde. Kardeşimin R5 3600 işlemcisinde bu şekilde yaptık fakat 2-3 derece civarında bir fark oluştu. Tek fan işinizi görecektir. Onun yerine ön tarafa 1, üst veya arka tarafa da ( yer varsa ) sıcak havanın atılması için ikinci bir fan takarak kasanın hava akışını güçlendirebilirsiniz.

Tek fanlı hali de baya iyi. Ben Arctic P12'leri taktım 2 tane. Sen tek de kullanabilirsin. Olurda eklemek istersen kendi fanından bir tane daha ya da Arctic F12,P12 bakabilirsin.

Öncelikle üste fan takmanı pek tavsiye etmem, genelde hava akışını bozuyor, biraz para israfı olur. İkinci olarak 224xt içinden çıkan fan ile de işini görecektir muhtemelen ama çift fann kullanmak istiyorsan gerekli tel çıkıyor içinden, ben olsam soğutucu ile gelen fanın aynısından alıp takardım. Ön panel için de herhangi kasan ile uyumlu fan işini görecektir. Bunları yaptığın takdirde 70 dereceyi pek geçeceğini sanmam o işlemcinin.
(Ben de 224xt kullanıyorum)

Hocam dün akşam 5600 ün üzerine Se 214 Xt taktım ve 14 dakika kadar stress testi yaptım sonuçları şöylr paylaşayım referans oluşturması açısından.

Hocam bu arada benim sizlere paylaştığım sıcaklok dğeerleri stock voltaj oc siz. Eklemeyi unutmuşum.CPUID de altta yazıtor ama yine de belirteyim.

Dosya Ekleri

• IMG_20230105_210429.jpg
    261,7 KB · Görüntüleme: 129
Son düzenleme:

+

Kasa fanı olarak da bunu alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…