İdam gelmeli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hem evet, hem de hayır aslında. Bir yandan düşününce çok gerekli kısasa kısas ibret-i alem olsun diye. Bir yandan bakınca bu kafayla tacizciyi, hırsızı, katili vs. değil mağduru da asabilirler olağan şeyler bunlar.

İdam gelirse ve adalet doğru işlemeyip suçsuzlar da öldürülürse ne olacak diyenler var da bunu önlemenin çok basit yolu var. İdam için kesin kanıt olacak. Görüntülü şüphe doğurmayan kesin kanıt ve suçlunun itirafı gerekli olacak. Geri kala suçlamalarda da hapis yoluyla ceza kesme devam edecek.

Rehabilitasyona verilip topluma kazandırılsın diyenler var da senin kızını, kız kardeşini, ablanı, anneni yada eşini tecavüz edip sonra da öldürmüş birisini 5 - 6 yıl sonra yolda görünce "Aaa bu rehabilitasyon almıştı." deyip yanından geçebilecek miydiniz ?

Kusura bakmayın da hak eden ceza evinde beslenip bakılmamalı. İdam yerine göre gereklidir. İnsan haklarını ihlal edenin insan hakkı yoktur.

İdam gelmeli. Fakat bu ülkede olmaz. Gerçekten adil bir hukuk olmadan olmaz.

Yok abi siz akıllanmazsınız. Bunun cevabını birine veriyorum kabul ediyor sonra diğeri gelip aynı şeyi söylüyor. Bıktım artık şu geçmiş sayfaları okumadan fikir falan belirtmeyin. Bak üşengeç adam bir kez daha yazıyorum: Maymun ülkesi. Maymun suç işledi. Maymun idam edildi. 2 yıl sonra maymunlar anladı ki gereksiz yere idam edilmiş. Maymun geri gelemedi.
2. maymun ülkesi. Maymun suç işledi. Maymun 40 yıl hapse çarptırıldı. 2 yıl sonra maymunlar anladı ki gereksiz yere hapse girmiş. Maymun hapisten çıktı.

Hiçbir suçun sonucu ölüm olamaz, idam gelmemeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
İdam gelmemeli, kadının beyanı esastır gibi saçma bir kural olduğu sürece insanlar taciz, tecavüzle suçlanıp gereksiz yere idam edilebilir.

Bence mantıksız olur çünkü idam suçlu için bir kurtuluştur. Mesela ömür boyu hapis alan biri için en az 30 40 yıl hapiste kalmak mı yoksa hemen ölmek mi daha kötü? Hapiste kalması onun için daha ağır bir cezadır.

Gelmesi gerektiğini düşünüyorum fakat ülkenin adalet sistemi ve sahtekarları göz önünde bulundurduğumuz zaman bu düşünceden vazgeçiyorum.

Son düzenleme:
Haddini bil sen bana "akıllanmazsınız, eski mesajları oku" demeden önce benim ne dediğimi öğren. Önceki mesajda demişim ki "suçu kanıtlanmış olanlar" bundan ne anlıyorsun acaba? Laf atsan anca "suçluluğu kanıtlanmamış olanlar" buna atabilirsin buradan da kastım hem suçluluğu hem de suçsuzluğu kanıtlanmayanlardı. O zaman senin 2. dediğine göre kimseyi hapse de atmayalım ha ne dersin süper zeka? Çok bilmiş seni.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…