IDE HDD SATA anakartta nasıl kullanılır?

Selam, bende eski bir HDD var. Modeli ise ST380011a yani Seagate'in 80 GB eski bir IDE HDD'si var ben bunu SATA olarak kullanmak istiyorum. Nasıl kullanabilirim?
Hızları iyi olur mu? Eski PC imde bad sector testi yaptığımda hiçbir sorun çıkmamıştı. O yüzden kullanmak istiyorum.

Yukarıdaki sata erkek dişi isimli dönüştürücüler hiç bir işinize yaramaz, size böyle bir şey lazım.
Alırken dikkat etmeniz gereken bir nokta IDE harddiski Sata'ya bağlamaya yarayan çevirici almalısınız. Tam tersi işinizi görmez. Aldığınız ürünün talimatlarına mutlaka bakın. Harddisk üzerindeki Master-Slave jumper ayarını orada yazanlara göre yapmanız gerekebilir.

Veya sata üzerinden bağlama şartınız yoksa PCIe IDE kartı veya USB IDE dönüştürücü de kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:

Hocam sizin önerdiğiniz ürün sanırım bu https://www.hepsiburada.com/alfais-...ucu-adaptor-hard-disk-hdd-dvd-p-HBV0000060TQI
Bunu mu alayım yoksa aynı şekilde başka markaların mı alayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…