Önceki açtığım konuda Win10 açılışını hızlandırmam için UEFI kurmam gerektiği söylenmişti. Bu sabah yaptım ben de fakat yaparken Windows'un kurulacağı diski (Samsung 840 evo 120GB SSD) seçerken bir hata kodu aldım. İnternetten araştırdığımda BIOS'tan AHCI mode'u IDE yapmam gerektiği yazıyordu. Yaptım ve Windows'u kurdum. Sonradan öğrendim ki Win7'de IDE kurulduktan sonra BIOS'tan AHCI seçince mavi ekran hatası alınıyormuş. Bunun olmaması için regedit'ten birkaç ayar yapınca sorunsuzca IDE kurulan Windows AHCI olarak kullanılabiliyormuş. Win10 için durum nasıl? Direkt BIOS'tan AHCI yapabilir miyim?
1. Run Command Prompt as Admin
2. Invoke a Safe Mode boot with the command: bcdedit /set {current} safeboot minimal
3. Restart the PC and enter your BIOS during bootup.
4. Change from IDE to AHCI mode then Save & Exit.
5. Windows 10 will launch in Safe Mode.
6. Right click the Window icon and select to run the Command Prompt in Admin mode from among the various options.
7. Cancel Safe Mode booting with the command: bcdedit /deletevalue {current} safeboot
8. Restart your PC once more and this time it will boot up normally but with AHCI mode activated.
9. Bask in the reflected glory of being a total Windows 10 God
Hocam yazanları aynen yaptım CMD'de kodu yazdıktan sonra işlem tamamlandı yazdı fakat restart atıp BIOS'tan AHCI mode'a geçip kaydedince biraz bekletiyor ve mavi ekranda kişisel bilgisayarınız sorunla karşılaştı diyor. Bu kodları yazmadan direkt AHCI'ye geçirince de aynı hatayı veriyordu. @Recep Baltaş@Goksel KARVAR
EDIT: CMD'den değil de msconfig'den güvenli modda başlattım ve AHCI mode'a aldım teşekkür ederim.
Komut isteminde uygulamış olduğunuz komutlara çıkan yanıtları göremediğimiz için herhangi bir yorum yapamayacağım sonuç olarak safeboot u hangi yöntemle yaptığınızın bir önemi yok yapılmış olması yeterli, geri bildirim için teşekkürler.