İdeal askerlik yaşı nedir?

Ben zorunlu olmaması taraftarıyım. Askerlik manevi duyguları bir kenara koyarsak maaşlı çalışan ve askeri standartlarda eğitim almış insanlara verilen isim. Bir meslek. Zorunlu askerlik çok saçma zaten profesyonel askerler savaş durumunda daha önemli. Halk 6 ay yaptığı askerliği unutur. Savaş durumunda halk ne yapacak önemli olan profesyonel eğitim almış, mesleği askerlik olarak seçmiş insanlar.

Öyle ama Diyarbakır'da bunu desen kaç kişi sana katılır?

Ya şu milliyetçilikten sıkıldım artık Türkiye torlama toplama bir ülke. Ülkedeki nüfusun belki yarısı Türk. Arap var, çerkes var, Kürt var, laz var.

Töre liderlerin suç maskesidir.

Katılıyorum. Şu topraklar bize vadedildi, bunlar bizim töremizde var vs. Diyerek milyonlarca insanı katletmektir. O zaman en eski atalarımız ayin yapar, kımız içerlerdi şimdi de için hacı. Modern dünyada işler çok değişti maalesef.

Ya şu milliyetçilikten sıkıldım artık Türkiye torlama toplama bir ülke. Ülkedeki nüfusun belki yarısı Türk. Arap var, çerkes var, Kürt var, laz var.

Katılıyorum. Şu topraklar bize vadedildi, bunlar bizim töremizde var vs. diyerek milyonlarca insanı katletmektir. O zaman en eski atalarımız ayin yapar, kımız içerlerdi şimdi de için hacı. Modern dünyada işler çok değişti maalesef.

Dostum haklısın bende sana katılıyorum.

Katılıyorum. Şu topraklar bize vadedildi, bunlar bizim töremizde var vs. Diyerek milyonlarca insanı katletmektir. O zaman en eski atalarımız ayin yapar, kımız içerlerdi şimdi de için hacı. Modern dünyada işler çok değişti maalesef.
İnsanlar anlamıyor. Artık modern dünyadayız. Adamlar seni gökten bomba atarak öldürebiliyor. Önceden alırdın kılıcını kim daha çevik, kılıcı güçlüyse ve taktiği iyiyse kazanırdı.

İnsanlar anlamıyor. Artık modern dünyadayız. Adamlar seni gökten bomba atarak öldürebiliyor. Önceden alırdın kılıcını kim daha çevik, kılıcı güçlüyse ve taktiği iyiyse kazanırdı.

Fosfor bombası yanlış hatırlamıyorsam İsrail'in kullandığı. Akciğerleri 350 derecede yakarak parçalıyor. 6 ay orduda tuvalet temizlemiş adam ne yapacak buna? Sizin sığanak yapmanız lazım, teknolojik gelişmeler yapmanız lazım, personelinizi iyi yetiştirmeniz lazım.

download.jpg

IQ ortalaması hocam..

Zorunlu askerlik, kölelikten ve cinsiyete göre ayrımcılıktan başka bir şey değil. Orduya para verip maaşlı asker almaları ve savaş çıkmaması için de nükleer bomba tutulması yeterli. Maaşlı olduğunda da 18 yaş üzeri olan ve çalışmak isteyenleri işe alabilirler.

Şahsen askerlikten kurtuldum ve gitmedim. Patates soymaya 6 ay ayırmanın kimse bir faydası yok.Bu devirde biraz kimya, fizik ve matematik ile senelerce eğitim alan askerleri 10 saniyede yok edebiliyorsunuz zaten. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı