İdeal CPU Sıcaklığı Hangi Aralıktadır?

007 Jets

Hectopat
Yer
Ankara, Turkey
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben bir şey merak ediyorum. Intel CPU'lar ve AMD CPU'lar için ideal sıcaklık aralığı nedir? Bende i5 4690 var ve oyun oynarken 65-70 derece arası , boşta ise 30-40 derece arası oluyor. Bu değerler iyi mi? Sistemim imzamda yazıyor. Herkese şimdiden teşekkürler. ( Temmuz-Ağustos aylarında 75 dereceyi görmüştüm)

Stok soğutucu kullanıyorsan bu değerler iyi. Her cpu aynı değerlere sahip olmasada genel olarak aşşa yukarı sıcaklık değerleri aynıdır tabi amd işlemcilerde intele nazaran biraz daha fazla oluyor. Amd için sıcaklık değeri şu an kullandığım sistemde ( bayağı eski bir sistem ) 50 derecede geziniyor. İntel sistemimde ise 40 yukse ise en fazla 65 derece gördüm. P4 sistem amd ise atholon serisiydi tam hatırlamıyorum.

Firmaların belirlediği işlemci sıcaklık değerleri var. Mesela İntelin sitesinden bakabilirsin. Normal sıcaklık ama fazlada iyi değil. Amd fx6300 işlemci kullanıyorum ekstra bir işlemci soğutucusu aldım. Zalman Cnpsx10 ilk açılışta sıcaklık 22 derece. Oyunda en fazla 40-45 dereceyi buluyor. Ekran kartımda ilk açılımda 35-40 oyunda 15 derece bir fark oluyor. İşlemci ne kadar iyi soğutulursa o kadar da ömrü uzar zorlama yapılmamış olur.

İşlemcilerin karakteristik yapısı nasıl ise, ısı değerleri de ona göre değişiklik gösterir. Her işlemci aynı değildir. Bu ısı değerleri kullanılan diğer donanımlara göre de değişiklik gösterebilir. Örneğin, ısınan bir ekran kartınız var ise bu doğrudan işlemciye de etki edebilir.

Çok teşekkürler Benim değerler nasıl peki? Stok soğutucu kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…