İdeal kilo nasıl bulunur?

Eren380

Femtopat
Selamlar, geçenlerde tanita tartıdan bir tane ölçüm yaptım ve sonuç şöyle çıktı. Boyum 176 yaşım 16 benim için ideal olan kilo nedir?

Son düzenleme:
Bu diyetisyenlerin kullandığı tartıların hepsinin hata payları çok fazla. Normal bir insanı aşırı kilolu ya da aşırı zayıf gösterecek kadar. En tutarlı yol kesinlikle aynadır. Ellerine bıngıllar geliyorsa, yağ oranın %15 ya da daha fazladır. Bir deri bir kemiksen ve kaslı değilsen. Kas koyman gerekiyor. Hafif yağlı ama kassız ve zayıf duruyorsan. Kas yaparken yağ yakman gerekiyor.

İdeal kilodan daha çok, ideal yağ oranı vardır. Bu da erkekler için %15 sınırdır. Üstü hafif kilolu, kilolu, aşırı kilolu diye devam eder.

Yağ oranı ölçümü için internete body fat calculator yaz ve bel, boyun ve kg gibi ölçüleri gir.

Kantarda 70 kiloyu geçmemen lazım

Göğüs ve üst sırtta elle tutulacak bir yağ kütlesi yok ancak bel tarafı (özellikle yanlar) elle tutuluyor. Yağ oranıma sitelerden baktığımda ise yüzde 20 ve 21 arası sonuç alıyorum. Dediğiniz gibi bu tartılar yerine aynadaki görünümüme odaklanacağım. Verilen tüm cevaplar için teşekkür ederim.

İnternete tdee calculator yazarak alman gereken kaloriyi öğren. Ve 500 azalt.
Mesela günlük 2500 kalori önerdi sana. 2000 ile başla.
1 hafta sonra belinde incelme ya da yağlı yerlerinde sönme yoksa, 200 kalori daha azalt. Böyle alman gereken kaloriyi görüceksin.
Haftada tartıda -1 -2 gibi rakamlar asla bekleme. Haftalık verebileceğin maksimum kilo bu şekilde beslenerek 500-600gr yağ. Bu da 500-600gr demek. Vücudundan gidecek ödem, tuz vs saymıyorum. Onlar gider ve gelir. Vücudun akışıdır bu. 1 ayın sonunda her hafta 500gr verirsen. Ay da 2kg yağ kütlesi eder. Bu da 24.5 inc monitor kadar bir boyut demek. Gözünde küçültme. Yani anlayacağın 30 günde anca tartıda asgari -2kg görürsün. Sürece güven bro. Kas kütlen az ise, ve ağırlık kaldırmayı düşünüyorsan. Alman gereken kaloriden 500 çıkarma. 300 çıkar. Hem kas geliştirirsin hem de yavaş yavaş yağ kaybedersin. Stay hard.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…