İdeal laptop kullanımı nasıl olmalı?

695861

Decapat
Çoğunlukla laptopu video izlemek için ve basit işler için kullanıyorum. Sınava hazırlandığım için uzun süre sabit şekilde kullanıyorum. Sizce pilde mi kullanmak mı daha mantıklı yoksa pil koruma modunda şarjda kullanmak mı? Şarjda kullanmak elektrik tüketimini çok arttırır mı?

Elektrik tüketimini çok takma şarjda kullanman daha faydalı olur hele bir de oyun oynuyorsan zaten şarjda oynayabilirsin başka çaren yok diğer türlü hem FPS düşer hem de şarj hızlı biter ve bence bu pil sağlığı açısından kötü olur her türlü şarjda kullanmanız daha faydalı olur tabii zorunlu değil tabii ki de size kalmış ve laptopların çoğunlukla bataryaları çok dayanmaz bu değişmez uzun bir işteyken şarjda kullanman daha iyi olur diğer türlü ha bire şarjın biter takarsın bu döngü böyle gider

Pil koruma modunda şarjda kullan dışarı çıktığın zaman bataryadan yer korumaya çalış bataryanı fakat 2-3 yıl sonra zaten hafiften hissedilir bir şekilde şarjın az gidicektir tabiki sen gaming mi kullanıyosun ne kullaniyosun bilmiyorum gaming kullaniyosan tabiki şarjda kullanman lazim hem ekran yenileme hizin artiyor hemde bilgisayarin daha hizli calisir.

gaming hocam ama ayda 1 falan oynuyorum oyun onun haricinde maximum kullandıgım program fl studio

gaming hocam ama ayda 1 falan oynuyorum oyun onun haricinde maximum kullandıgım program fl studio
Kral sen şarjda kullan emin ol gösterdiğin çabaya değmiyor işte yüzde yüz oldu çekeyim biraz böyle kullanayım sonra tekrardan takarim falan gercekten deymiyor ama sen bilirsin tabi

elektrik tuketimi aşırı artar mı peki
Para olarak diyorsanız hayır tabiki çok cüzi paralar yansır. Hep elektrik akışı olması laptobu sıkıntıya sokarmı diye soruyorsanızda hayır birşey olmaz zaten testleri yapılıyor bunların.

Şarjda kullanın, yeni nesil laptop'larda şarjda iken pil değil direkt adaptörden gelen enerji kullanılıyor. Şarj döngüsüne sokulmadığı için pilin ömrü daha uzun oluyor. 1-2 haftada bir şarj döngüsüne sokun.

Pilin ömrünü asıl kısaltan şey döngüye sokmaktır. En iyisi gerekmedikçe şarjdan ayırmamaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…