İdeal RAM Voltajı

halogong

Megapat
Daha fazla  
RAM overclock yapmayı düşünüyorum boş bir zamanda. Biraz araştırdım ancak düzgün bir şey bulamadım voltaj ile ilgili. Videolarda 1.45-1.50 verenler var. Bu kadar yüksek voltaj vermek uzun süreli kullanımda zararlı değil mi?

XPG Gammix D30 RAM mevcut. 1.40V versem ve bu şekilde kullansam ileride sorun oluşur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok değişken bir soru 4800 MHz RAM'lerin XMP profilleri bile 1.60 verdiği oluyor 1.45 senin yapacağın RAM overclock u için tepe noktan olsun bazıları 3200 mhz ramin 3600 e 1.50 ve 1.55 Volt ile 3 4 ay sonunda bozulduğunu söylüyorlardı forumlarda bir ara safe voltaj nedir diye çok araştırmıştım.

Başlıkta büyük harfle "Ram" yazmışım fakat dalgınlıktan dolayı mesajda "ram" yazmışım. Sırf bunun için kısıtlama aldım. Bu sistemi kim düşündüyse tebrik etmek istiyorum(!)

Başlıkta büyük harfle "Ram" yazmışım fakat dalgınlıktan dolayı mesajda "ram" yazmışım. Sırf bunun için kısıtlama aldım. Bu sistemi kim düşündüyse tebrik etmek istiyorum(!)
Kısıtlama verme gereçleri neymiş? Halen daha anlayamadım. Bu bir hata mıymış?

1.40v çoğu RAM için güvenli sınırda sayılır dostum, ama sistemin anlık olarak stabilitesini test etmeden uzun süreli kullanma derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…