İdeal sinema sistemi önerisi

sabriglsvn

Hectopat
Daha fazla  
Sadece sinema için ses sitemi almayı düşünüyorum. Bütçe henüz belirlemeden size birkaç soru sormak istedim.
Filmlerin Torrent'ten indirilip izlenileceği düşünülürse:

1-filmi indiriken DTS mi Dolby Atmos mu tercih etmeliyiz?
2-ses sistemini TV'ye bağlayıp HDMI ile bağlı PC'den filmi oynatabilir miyiz? Yoksa filmi flash bellek ile TV'ye aktarıp mı izlemeliyiz?
3-PC'ye ses kartı taktığımızı düşünürsek ses sistemini PC'ye bağlayıp görüntüyü TV'ye aktarabilir miyiz?
4-varsa başka hangi yöntemler ile kullanabiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Alacağınız sistemin hangi formatları desteklediğine bağlı. Atmos bir kenara, ben DTS'yi Dolby Digital'e tercih ederim. Atmos destekleyen bir sistem olursa tabiii ki Atmosun tadı çok ayrı olur.
2- Taşınabilir bir HDD ile filmleri TV'den oynatmak bana göre daha pratik ama sesi HDMI üzerinden gönderirsen PC'yi televizyona bağlayıp sesi de TV'den sisteme aktarabilirsin.
3- Bu da farklı bir yöntem ve mümkün.
4- 4K destekli bir receiver alırsan sadece görüntüyü TV'ye vermen yeterli olur. Muhtemelen ses kaliteside aktarım olmadığı için daha kayıpsız olacaktır. (4k tv kullandığını varsayarak 4k desteği dedim yoksa fullhd de olur tabi)

Peki sesi HDMI ile gönderirsek 5.1 kaliteli ses alabilir miyiz?

Alırsın. Optik kabloya göre hdmi daha yüksek kalite ve daha fazla kanal genişliği sunar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…