İdeal stoper boyu kaçtır?

clarkberk

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, sizce ideal stoper boyu kaçtır? Ben büyük bir futbol kulübünde olsaydım minimum 190 olacak şekilde ve bekleri de minimum 180 seçerdim. Sizin düşünceleriniz ve sebepleri nedir?

Dijku 185 boyuyla hava topu mücadelesinde her maç lider oluyordu. Ama minimum 185 olmalı zaten yani

Daha da iyi örnekmiş. Beklerin biraz çevik olması da gerekiyor çok uzun boylu bekler eksik kalabiliyor o konuda.

Bence en top örnekleri vermemek lazım onlardan zaten çok az geliyor. 182 boyuyla hava toplarında bu kadar başarılı olacak stoper de çok gelmez zaten. Genel olarak stoperler 185 üstü. Bekler de 180 altı oluyor

Ne kadar uzun boylu olursan o kadar kadar dengesiz olursun. Denge kurarsan hantallaşırsın. Bu yüzden bence ideal boy 180dir stoper için. Bekler it gibi koşmalıdır. Bu yüzden kesinlikle uzun boylu olmamalı. Ferdi kadıoğlu, sacha boey, roberto carlos, messi gibi isimler hep kısa ama çok etkili isimlerdir. Dayanıklılıkları fazla oluyor kısa oldukları için.

Dayanıklılık konusu TYT fizik konusu bu arada. Herkesin biliyor olması lazım.

Stoperde 180 beklerde 170 yeterli.Futbolcunun yetenekli olması lazım yoksa 2 metrede stoper olsa hava topunda cristiano ronaldo yu tutacak adam yok.

Stoperde min 185 Max 190cm olmalı. GS'de abdulkerim bile 185 boy ve hava toplarında iyi olmasına rağmen kalıplı rakiplerine karşı çok zorlanıyor. Güncel santrafor özelliklerine baktığımızda uzun boylu oyuncular öne çıkıyor. 180 adam bunlarla zor başeder. Hatırla GS-göztepe, GS- kiev maçlarını. İki tane çok yetenekli olmasalar da kalıplı uzun rakipler GS defansını patates etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…