Ideapad 3 için soğutucu önerisi

jevenil

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Lenovo Ideapad 3 bir laptopum var. İçinde i51035G1 işlemci ve 12 GB RAM var. Optimizasyon modunda BDO falan oynayabiliyorum. Fakat ısınma problemi var. Hava kanalları da alttan geçiyor. Acaba laptop soğutucusu önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Laptop'un boyutu hariç bütün bilgileri vermişsiniz. 15.6'' olduğunu varsayıyorum. Bütçede belirtmemişsiniz.

Malzeme kalitesi güzel, soğutması orta.

Malzeme kalitesi kötü, ucuz, ancak soğutması iyi.

Kullanıp deneyimlediklerimden önerdim. Monster 200, aşağıdaki de 80 lira civarıydı nolmuş bunların fiyatları abo

Ben de frisby var. Zalman öneririm. Hepsi aynı bence yükseltme yapsın yeter.

Peki bunlari aldigimiz zaman kac derece fark oluyor. Mesela bende de ayni bilgisayardan var tam guc modunda bosta 60 derece. Bu sogutucular ne kadar fark eder?

Peki bunlari aldigimiz zaman kac derece fark oluyor. Mesela bende de ayni bilgisayardan var tam guc modunda bosta 60 derece. Bu sogutucular ne kadar fark eder?

Eğer laptopu masaya koyduğun zaman hava akışı çok kötüyse soğutucu yazın 5 kışın 10 derece düşürebilir tamamen laptopun alt kasası ile alakalı benimki hapsediyor ve soğutucu çok işe yarıyor ama kiminin alt kasası düzgün alır ve etkisini görmez.

Hocam bende de Frisby model bir soğutucu var fena değil ama soğutuculardan çok bir şey beklemeyin. Yani tahmin ettiğiniz kadar soğutma yapmıyor belki en fazla o da taş çatlasa 5 derece falan yapar. Asıl yaptığı şey laptopu yükseltip alttan sürekli hava akışı sağlayarak laptopun kendi soğutma sistemine yardım etmesi. Bunu bilerek alın yani. Öyle devasa paralar harcamanıza gerek yok.

Forumda bir tane Monster'lı var hep laptop soğutucu konularina gelip 20 derece soguttugunu söylüyor kanser ediyor beni. İlk defa gelmedi.

Benim derdim alttan hava akşını sağlasın yeter. Bu arada o monster meselesi doğru ama sadece monster laptoplar için. Bende de vardı tulpar t7 v20-2. Soğutucu olmadan 80 derecede çalışıyordu ekran kartı, altına herhangi vir soğutucuyu koyup laptopu yükseltince 60-65 dereceye düşüyordu. Soğutucudan kaynaklı değil monsterin dandik dizaynından kaynaklı o
Forumda bir tane Monster'lı var hep laptop soğutucu konularina gelip 20 derece soguttugunu söylüyor kanser ediyor beni. İlk defa gelmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…