Ideapad 320 laptopun işlemcisi 0.4'GHz'de çalışıyor

Sammy

Hectopat
SSD veya HDD modeli
SANDİSK 480 GB
Lenovo Ideapad 320 model laptopumda sistem açılırken yavaş ve CPU frekansı 0.4 GHz olarak çalışıyor. Fakat 3-4 dk sonra CPU frekansı düzeliyor ve bilgisayar hızlanıyor. Cihazın bataryasını takınca CPU 0.4 GHz de takılı kalıyor ve şarj etmiyor. Bataryayı yeni sıfır aldım. Sorunu nasıl çözebilirim?

Windows arama çubuguna güç planı düzenle> gelişmiş güç ayarı nı degiştir >işlemci güç yönetimi>en düşük işlemci durumu onu %70 yap ve sogutma ilkesini de etkin yap.

Merhaba dediğiniz gibi yaptım. Sistemi yeniden başlattım fakat 3 dk 0.4 ghz olarak kaldı sistem ondan sonra yine düzeliyor. Değişen birşey olmadı

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-08-31 194309.jpg
    Ekran görüntüsü 2022-08-31 194309.jpg
    110,4 KB · Görüntüleme: 42
Kardeş işlemci boştayken tassarruf için frekans düşürür normal aslında ama başlangıç hızını artırmanın yolu Advanced System Care bu program.
İşlemci boştayken frekans düşürür bu normal fakat aynı model bi cihaz normal çalışırken diğeri için advanced system care kullanmak mantıklı gelmiyor. Benim sorunum daha kapsamlı anlık frekans değişmesi veya 3. parti programla düzenlenicek bi sorun değil

İşlemci boştayken frekans düşürür bu normal fakat aynı model bir cihaz normal çalışırken diğeri için Advanced System Care kullanmak mantıklı gelmiyor. Benim sorunum daha kapsamlı anlık frekans değişmesi veya 3. parti programla düzenlenecek bir sorun değil.

Zaten işlemci frekansı için degil arkadaşım başlangiç hızını bayağı optimize ediyor demişki başlangıç hızı yavaş filan demiş benim laptopum 320 HDD var açılışı bazen 2 dk alıyordu şimdik ise 45-60 sn alıyor onun için onerdim.

Zaten işlemci frekansı için degil arkadaşım başlangiç hızını bayağı optimize ediyor demişki başlangıç hızı yavaş filan demiş benim laptopum 320 HDD var açılışı bazen 2 dk alıyordu şimdik ise 45-60 sn alıyor onun için onerdim.
Anladım dostum. Teşekkür ederim desteğin için fakat dediğim gibi aynı model başka cihazda böyle bir durum söz konusu olmuyor. Donanımsal bir sorun şu an benim cihazın derdi. Çünkü batarya takılınca hep frekans sabit kalıyor batarya çıkarınca ilk 3 dakika sabit frekans kalıyor sonra değişken oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı