IdeaPad Gaming 3 düşük FPS veriyor

WinZee

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1, 1.5 aydır Lenovo IdeaPad Gaming 3 kullanıyorum. İnternetten baktığım kadarıyla CS2'de maksta 140 150 FPS alan cihaz, bende en Low'da 60 70 FPS veriyor. PUBG'de mesela, en Low'da ve 720p çözünürlükte 50 FPS alirken 1080p maksimum ayarlarda 80 FPS alıyorlar. Bendeki bu FPS farkı neden olabilir?

Cihaz özelliklerim i5 11300H işlemci, 8 GB RAM, RTX 3050 ekran karti ve 512 GB SSD, intten baktigim testlerdeki cihaz özellikleri de benimkiyle aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şarjda kullanıyorsunuz değil mi Gaming laptoplar şarjda daha iyi performans verir.

Şarjda kullanıyorsunuz değil mi Gaming laptoplar şarjda daha iyi performans verir.
Evet hep sarjda, sadece kullanmadiğim veya basit işler yaparken sarjdan çikartiyorum.

Cihazın RAM'i yetersiz, MUX SW yoksa eğer tek kanal RAM de kullanıyordur bu daha da kötü.
Mux sw olup olmadigini nasil anlayacagim?

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1, 1.5 aydır Lenovo IdeaPad Gaming 3 kullanıyorum. İnternetten baktığım kadarıyla CS2'de maksta 140 150 FPS alan cihaz, bende en Low'da 60 70 FPS veriyor. PUBG'de mesela, en Low'da ve 720p çözünürlükte 50 FPS alirken 1080p maksimum ayarlarda 80 FPS alıyorlar. Bendeki bu FPS farkı neden olabilir?

Cihaz özelliklerim i5 11300H işlemci, 8 GB RAM, RTX 3050 ekran karti ve 512 GB SSD, intten baktigim testlerdeki cihaz özellikleri de benimkiyle aynı.
Eklemek istiyorum, CS2'de ayarları en lowdan oyunun önerdiği ayarlara (yüksek) çekine 140 fps'leri gördüm ancak bi yukarı daha çekince 90 fps'e düştü. İslemci kullanimi %10'u geçmezken ekran karti kullanimi %95'e kadar cikiyor. Ram 85 civari vram 80 civarinda. Ekran karti sicakliği 65 75 derece arasinda degisiyor, normalde biraz daha fazla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı