IdeaPad Gaming 3 için SSD önerisi

mithrandir16

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, iki tane sorunum olduğundan başlığa tam yazmadım.

İlk olarak bu laptopumda 512 GB NVMe M.2 2280 SSD varmış. Yetersiz geldiğinden SATA SSD ile takviye yapmak istedim ama ikisi aynı anda kullanılamıyormuş. Bu yüzden SATA SSD'den vazgeçeceğim. Ama ondan önce bir problem daha oldu; SATA SSD tek başına bile cihazın vidalarına gelecek şekilde oturmadı. Cihazın kendinden gelen NVMe M.2 SSD'nin cıvata taktığımız kısmı SATA SSD takmaya engel oluyor. Bu problem, cihazla birlikte gelen ek parçalardaki boş HDD havuzunu (kılıf gibi bir şey, adını tam bilmiyorum) SSD'ye taktığımda oluyor. Yani oraya girebilmesi için montaj işlemi yapmadan çırılçıplak bir şekilde sadece SATA SSD'yi koymam gerekiyor. Öyle bir kurulum da sanıyorum ki yapılmamalı. (Görsellerde paylaştım.)

İkinci ve daha önemlisi olarak; daha büyük kapasiteli NVMe M.2 2280 disk almak yerine NVMe M.2 2242 disk almak istiyorum. Ancak piyasada bu ölçüden olanı baya kısıtlı. İki tane buldum ama birbirinden farklılar. Benim cihazıma hangisi uygun bilmiyorum.

Birincisi:

İkincisi:

Hangisini almalıyım veya sizin bir öneriniz olur mu? Galiba cihazım ikinci modele uygun ancak öyleyse bile aralarındaki fark nedir, neden iki türlü ve anahtar girişlerinin tek taraflı ya da çift taraflı olması bir şey değiştiriyor mu?

Dosya Ekleri

• PXL_20231118_135104545.MP2.jpg
    215,3 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
SATA SSD sabitlenirse ikisini de kullanabilirsiniz. Sorun olmaz. Olmadı SATA power uzatma kablosu alabilirsiniz.
Cihazın SSD kurulum videolarını vs. izledim, ikisi bir arada kullanılamaz diyorlar hepsi. Ayrıca kendim de denedim, ikisi üst üste olduğu için sığmıyorlar. Görselde işaretlediğim cıvata sokulan yer, NVMe SSD'yi montajladığım yer. SATA'yı kılıfıyla kullanarak ikisini bir arada kullanmam imkansız. Kılıfsız da nasıl olur meçhul. Hem öyle kullanılabilir olsa videolarda söyler/yaparlardı. Ayrıca bırak ikisini bir arada kullanmayı, sadece SATA'yı bile kullanamıyorum. Kılıfla girmiyor işaretlediğim yer yüzünden.

Siz sabitlemekten söz ediyorsunuz, farklı bir yöntem mi kastediyorsunuz? Ya ben anlamadım ya anlaşılmadım.

SATA SSD'nin başka bir yere koyulacak durumu yok. Tek seçenek orası bırakılmış.
HDD yazan yerde kablo yok çünkü zaten SSD sığmıyor diye bağlamadım. NVMe'yi kullanıyorum, SSD takılı değil. Cihazın yanında gelen ek parça olarak küçük bir SATA power kablom var.

Arkasının tam fotoğrafı ana mesajda paylaşılmamış, buradan paylaşayım yardımı dokunabilir.

Dosya Ekleri

• 3678900b-a662-4bfb-82b3-5950f1512297.jpeg
    211 KB · Görüntüleme: 36
  • PXL_20231118_135137232.MP2.jpg
    303,8 KB · Görüntüleme: 34
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…