Ideapad laptopta 2. RAM slotu nerede?

Emirhac

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Benım bir Lenovo laptop Ideapad var görseldeki gibi toplam 8 GB RAM vardı 1.RAM slotu maalesef ki yanmış/bozulmuş o yüzden oraya RAM takınca bilgisayar kapanıyor orada RAM yok 2.RAM slotunda da 4 GB RAM var toplam 2 yuva var ancak 2. yuva nerede bulamadım. 2.yuva nerede ve RAM'i değiştirebilir miyiz bunun bir yolu var mı? 16 GB RAM takmak istiyorum.

Dosya Ekleri

• 3E023A97-EAE6-4252-865A-EF87B469B11B.jpeg
    3E023A97-EAE6-4252-865A-EF87B469B11B.jpeg
    153,7 KB · Görüntüleme: 177
Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka tam emin değilim ama yok gibi ya 2. yuva.

Veya iç tarafta anakarta lehimli olabilir.

Kırmızı alan 4 GB onboard RAM alanıdır. Mavi yerde kapağın altında da bir adet RAM slotu bulunur, modeline göre oraya RAM takılıyor. Sorunun RAM'de değil slotta olduğu kesinse slotun pinlerini kontrol ederek (gerekirse büyüteçle) sorunun ne olduğunu anlamaya çalışın. Ufak tefek sıkıntılar böyle giderilebiliyor. Birbirine ya da slot gövdesine temas eden pin varsa iğne ucuyla hafifçe düzeltilebilir.

Dosya Ekleri

• 3E023A97-EAE6-4252-865A-EF87B469B11B.jpeg
    3E023A97-EAE6-4252-865A-EF87B469B11B.jpeg
    399,6 KB · Görüntüleme: 91
Anakarta lehimli olanlar yukseltme yapabiliyor mu? Lenovo Ideapad 3
Çünkü 4 GB cidden cok az veyahut yanmis RAM slotuna tamir mumkunmu.
hocam onboard ram in çıkarılabilmesi için soket bulunmuyor maalesef yükseltme yapamazsınız. Garantisi varsa garantiye gönderin yoksa lenovo servisine gönderin ram slotunun değişmesi lazım. Bu arada ram slotu nasıl yandı siz çok yüksek sıcaklıklarda mı kullanıyorsunuz?

Hocam onboard RAM'in çıkarılabilmesi için soket bulunmuyor maalesef yükseltme yapamazsınız. Garantisi varsa garantiye gönderin yoksa Lenovo servisine gönderin RAM slotunun değişmesi lazım. Bu arada RAM slotu nasıl yandı siz çok yüksek sıcaklıklarda mı kullanıyorsunuz?

Ek fan vs takmadan oyun oynandi 3 yıldır bakim vs olmadan.

Kırmızı alan 4 GB onboard RAM alanıdır. Mavi yerde kapağın altında da bir adet RAM slotu bulunur, modeline göre oraya RAM takılıyor. Sorunun RAM'de değil slotta olduğu kesinse slotun pinlerini kontrol ederek (gerekirse büyüteçle) sorunun ne olduğunu anlamaya çalışın. Ufak tefek sıkıntılar böyle giderilebiliyor. Birbirine ya da slot gövdesine temas eden pin varsa iğne ucuyla hafifçe düzeltilebilir.

Mavi olan kisim RAM slotu yanmis hocam sorun onboard olan RAM kalmis yani şu an 4 GB RAM ver bende RAM'i yuklsetmenin yolunu atiyorum ne yolu olursa fark etmez.

Ek fan vs takmadan oyun oynandi 3 yıldır bakim vs olmadan.

Mavi olan kisim RAM slotu yanmis hocam sorun onboard olan RAM kalmis yani şu an 4 GB RAM ver bende RAM'i yuklsetmenin yolunu atiyorum ne yolu olursa fark etmez.
hocam laptopa soğutucu şart. Aksi takdirde 70-80 derecelerde hep kullanılırsa donanımlar zarar görebilir. Onboard ram değiştirilemez diye biliyorum sonuçta soketi bulunmuyor ve lehimlenmiş olabilir. Dediğim gibi tamir ettirmeniz gerek. Servise onboard ram değiştiriliyor mu diye sorun bir de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı