IdeaPad S145 laptopun BIOS'una zararlı yazılım bulaşmış olabilir mi?

Akintuna

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
BIOS yazılımıma virüs bulaşmış olabilir o yüzden bu konuya dahil oldum. BIOS pilini çıkar tak olayı BIOS'u silip yüklemiyor. Windows'a format atıyor gibi silebilir miyiz?(Benim anlayabileceğim şekilde yazabilir misin?)
Bilgisayar: Lenovo Ideapad S145

Benim PC'deki anakartı flashlamak mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz üreticinin verdiği kaynak haricinden bir BIOS dosyası indirip yazdıysanız evet, bulaşmış olabilir. Ayrıca hangi mesajdan konuya dönüştürüldü bu?

Siz üreticinin verdiği kaynak haricinden bir BIOS dosyası indirip yazdıysanız evet, bulaşmış olabilir. Ayrıca hangi mesajdan konuya dönüştürüldü bu?
Başka bir kaynaktan BIOS indirmedim, oyun için exploit indirmiştim indirdiğimden beri PC anormal davranıyor ve yüzlerce kez format attığıma rağmen bitmiyor sorun
1.Donanımdan(MX110 grafik kartı lehimli olduğu için ve evde kendim düzeltemeyeceğim için bu sorun düzelmedi!)
2.BIOS yazılımına trojan bulaşması(Şu anki)

Öyle bir şey yaptım diyelim nasıl BIOS'a format atabiliriz.

8 Aralık 2021'den beri bu sorunu düzeltmeye çalışıyorum.

Belki donanımdan olmayabilir.İlk önce bu konuyu çözüme ulaştıralım eğer bir daha çökerse başka konular açmaya devam edeceğim.

Son düzenleme:
Cihazda sıfırlamadığınız bir disk bölümü varsa tüm bölümler sıfırlayın, yedeklediklerinizi Kaspersky ve Malwarebytes ile taratın, olmadı Kaspersky Rescue Disk ile tüm partisyonları taratın. BIOS'a virüs bulaşması günümüzde pek mümkün değil. BIOS'a format atmak gibi bir durum da yok, ha ne yapabilirsiniz ona gelelim. Üreticinin sitesinden en güncel BIOS'u indirip yazabilirsiniz. Onun dışında ağ üzerindeki cihazları da kontrol edin. Belki ağ üzerinden yayılan bir virüs olabilir.

Başka bir kaynaktan BIOS indirmedim, oyun için exploit indirmiştim indirdiğimden beri PC anormal davranıyor ve yüzlerce kez format attığıma rağmen bitmiyor sorun.
1.donanımdan(MX110 grafik kartı lehimli olduğu için ve evde kendim düzeltemeyeceğim için bu sorun düzelmedi!)
2.BIOS yazılımına trojan bulaşması(şu anki)

Öyle bir şey yaptım diyelim nasıl BIOS'a format atabiliriz.

8 Aralık 2021'den beri bu sorunu düzeltmeye çalışıyorum.

Belki donanımdan olmayabilir. İlk önce bu konuyu çözüme ulaştıralım eğer bir daha çökerse başka konular açmaya devam edeceğim.

Windows ayarlarından mı sıfırladınız yoksa temiz kurulum mu yaptınız?

Eğer temiz kurulum yapmanıza rağmen sorun devam ediyorsa şu programlar üzerinden taratmanızı öneririm.

ESET SysRescue: ESET SysRescue
Kaspersky Rescue Disk: Kaspersky Virüs Koruma Yazılımı 2022 - Ücretsiz Versiyon ve Deneme Sürümü İndirme | Kaspersky
Nortonlifelock Rescue Tool: NortonLifeLock Rescue Tools

Ek olarak BitDefender Total Security indirin ve programı açtıktan sonra: Koruma>Antivirüs>Tarama seçeneklerinden "Ortamı Kurtar" a gelip gelişmiş kötü amaçlı yazılım taraması yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Windows ayarlarından mı sıfırladınız yoksa temiz kurulum mu yaptınız?

Eğer temiz kurulum yapmanıza rağmen sorun devam ediyorsa şu programlar üzerinden taratmanızı öneririm.

ESET SysRescue: ESET SysRescue
Kaspersky Rescue Disk: Kaspersky Virüs Koruma Yazılımı 2022 - Ücretsiz Versiyon ve Deneme Sürümü İndirme | Kaspersky
Nortonlifelock Rescue Tool: NortonLifeLock Rescue Tools

Ek olarak BitDefender Total Security indirin ve programı açtıktan sonra: Koruma>Antivirüs>Tarama seçeneklerinden "Ortamı Kurtar" a gelip gelişmiş kötü amaçlı yazılım taraması yapabilirsiniz.
Ya antivirüsler bu virüsü tanımıyorlarsa, BIOS'a nasıl format atarım diyorum.

Onun dışında ağ üzerindeki cihazları da kontrol edin. Belki ağ üzerinden yayılan bir virüs olabilir.
Evimdeki başka PC'de çöküyor, ağ virüsü de olabilir.Nasıl temizlerim.

Tüm PC'ler çökmüyor, exploit indirdiğim PC'ler çöküyor ve formatla düzelmiyor.

Ağ virüsü değildir ama BIOS virüsü olabilir. Çünkü virüsler BIOS'a ve harddisk'e bulaşabilir, diğer donanımlara bulaşmaz diye biliyorum.

Son düzenleme:
Ya antivirüsler bu virüsü tanımıyorlarsa, BIOS'a nasıl format atarım diyorum.

Evimdeki başka PC'de çöküyor, ağ virüsü de olabilir. Nasıl temizlerim?

Tüm PC'ler çökmüyor, exploit indirdiğim PC'ler çöküyor ve formatla düzelmiyor.

Siz dediğim programlardan Kaspersky, ESET ve BitDefender ile taratın sonuca göre hareket edelim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı