BIOS yazılımıma virüs bulaşmış olabilir o yüzden bu konuya dahil oldum. BIOS pilini çıkar tak olayı BIOS'u silip yüklemiyor. Windows'a format atıyor gibi silebilir miyiz?(Benim anlayabileceğim şekilde yazabilir misin?)
Bilgisayar: Lenovo Ideapad S145
Başka bir kaynaktan BIOS indirmedim, oyun için exploit indirmiştim indirdiğimden beri PC anormal davranıyor ve yüzlerce kez format attığıma rağmen bitmiyor sorun
1.Donanımdan(MX110 grafik kartı lehimli olduğu için ve evde kendim düzeltemeyeceğim için bu sorun düzelmedi!)
2.BIOS yazılımına trojan bulaşması(Şu anki)
Cihazda sıfırlamadığınız bir disk bölümü varsa tüm bölümler sıfırlayın, yedeklediklerinizi Kaspersky ve Malwarebytes ile taratın, olmadı Kaspersky Rescue Disk ile tüm partisyonları taratın. BIOS'a virüs bulaşması günümüzde pek mümkün değil. BIOS'a format atmak gibi bir durum da yok, ha ne yapabilirsiniz ona gelelim. Üreticinin sitesinden en güncel BIOS'u indirip yazabilirsiniz. Onun dışında ağ üzerindeki cihazları da kontrol edin. Belki ağ üzerinden yayılan bir virüs olabilir.
Başka bir kaynaktan BIOS indirmedim, oyun için exploit indirmiştim indirdiğimden beri PC anormal davranıyor ve yüzlerce kez format attığıma rağmen bitmiyor sorun.
1.donanımdan(MX110 grafik kartı lehimli olduğu için ve evde kendim düzeltemeyeceğim için bu sorun düzelmedi!)
2.BIOS yazılımına trojan bulaşması(şu anki)
Öyle bir şey yaptım diyelim nasıl BIOS'a format atabiliriz.
8 Aralık 2021'den beri bu sorunu düzeltmeye çalışıyorum.
Belki donanımdan olmayabilir. İlk önce bu konuyu çözüme ulaştıralım eğer bir daha çökerse başka konular açmaya devam edeceğim.
Ek olarak BitDefender Total Security indirin ve programı açtıktan sonra: Koruma>Antivirüs>Tarama seçeneklerinden "Ortamı Kurtar" a gelip gelişmiş kötü amaçlı yazılım taraması yapabilirsiniz.
Ek olarak BitDefender Total Security indirin ve programı açtıktan sonra: Koruma>Antivirüs>Tarama seçeneklerinden "Ortamı Kurtar" a gelip gelişmiş kötü amaçlı yazılım taraması yapabilirsiniz.