Ideapad Z570 açılışta BIOS ekranında bekleme sorunu

Hocam seçenekleri çok denedim olmadı malesef, 120 gb SSD takınca saniyesinde boot beklemiyor ve sistem hızlı bir şekilde açılıyor.

Hocam, siz SSD yi kopyalarken bir program kullandınız mı?
Belki program tutarlı bir program değildir ve boot yolunu falan hatalı aktarmıştır.
Enpedi diye bir site vardı.
Orada arkadaş bu işi anlatıyordu ve bir program öneriyordu.
Segate nin de galiba bir programı vardı ama veri yollarından biri Segate marka olmak zorunda.

Hocam, SSD ye hiç bir şey kopyalamadım. Direk 120 gb SSD ile 240 gb SSD yi değiştirdim ve değiştirdikten sonra 240 gb SSD ile bilgisayarı açtığımda boot ekranında Lenovo yazısında bekliyor du, fakat dediğim gibi 120 gb SSD yi geri taktığımda hiç bekleme yapmadan boot ekranını atlıyor ve windows açılıyor hızlı bir şekilde.

Dosya Ekleri

• boot.jpg
    26,4 KB · Görüntüleme: 75
240 gb olanda Windows kurulu mu hocam?
Eğer kurulu değilse beklemesi normal çünkü yüklenme için gerekli boot dosyası gerek yok.

Hocam, Windows u kopyalamak için gerekli program var.
Onu indirin
Hdd bölümüne 240 gb SSD yi takın yada elinizde bunun için gerekli hdd kutunuz varsa takın bağlayıp kopyalayın.

240 gb olanda Windows kurulu mu hocam?
Eğer kurulu değilse beklemesi normal çünkü yüklenme için gerekli boot dosyası gerek yok.

Windowsun kurulu olması ile bilgisayarın ilk açılış boot yüklenmesinin alakası yok bildiğim kadarıyla, çünkü bilgisayar açılırken SSD okumakta takılıyor du ve 120 gb SSD yi tekrar takarak sıkıntı yı ortadan kaldırdım.

Kesin olarak sorunun hallolacağına inanıyorum

Neyse hocam destek ve yönlendirme için teşekkürler
500 gb yada 1 tb SSD almadıkça tekrar SSD değiştirmeyeceğim.

Hocam Windows nerede kurulu.
Hayır, 120 GB SSD Windows kurulumu ve bir iki oyun için kullanılabilir değil mi.

Sizde gördüğüm kadarıyla Hdd de yok.
Yani mecburen Windows SSD de olmak zorunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…