İdeapad Z580 Isı Değerleri

ifearlesstr

Hectopat
Daha fazla  
Eski bir dizüstü bilgisayarım var Lenovo İdeapad Z580 model. İ5-3210M işlemci ve GT630M ekran kartına sahip modelde, 2-3 10 dakikalık CS:GO maçı yaptığım zaman işlemcinin maks 85 ekran kartının 95 derece gördüğünü görüyorum. Herhangi bir soğutucu kullanmıyorum ve termal macun değişimi fan temizliğini yeni yaptım.

Boştayken ise 50 60 derece arası görüyorum.

Sorum şu, sizce değerler normal mi ve değilse ne yapmam gerekir? Laptop soğutucusuna para vermeli miyim yoksa bu hali sorunsuz kullanım sağlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop soğutucusu tek başına işe yaramaz. Öncelikle nasıl bir termal bakım yaptığınız önemli. Hava tahliye ızgarasındaki tüm tozları özenle temizlediğinize emin olun. İletkenliği ve yoğunluğu yüksek bir termal macun kullandığınıza emin olun. Piyasadaki 5-10 liralık bayat termal macun kullandıysanız bu değerler gayet normal. Cihazın termal bakımlarını yeterli yapmadığınız için bu sıkıntıyı yaşıyorsunuz. Sorun devam ederse cihazınızı güvendiğiniz profesyonel bir teknik ellere bırakın.

Zalman ın termal macununu kullandım. İşlemci ve gpu üzerine biraz termal macun sıkıp boşluk kalmayacak şekilde üzerlerine yaydım termal macunu. Fanın içini açıp iyice tüm tozları temizledim. Hava çıkışını fırçayla temizledim toz kalmadı
Güvendiğim profesyonel bir el yok normalde laptop kasası açılmıyordu yapıştırılarak kapandığından (2.el aldım öyle kapamışlar) benden 200 tl istediler yapılması için. Bende zaten 700 tlye aldığım laptop için bu kadar masraf yerine biraz laptop iç şemasını inceledim ve kasayı ufak bir işlemle açmayı başardım sonra dediğim şekilde temizliğini yaptım. Sorum boşta bir dizüstü bilgisayar için 50 60 derece yükte 90 derece normal mi?
Laptop soğutucusu tek başına işe yaramaz. Öncelikle nasıl bir termal bakım yaptığınız önemli. Hava tahliye ızgarasındaki tüm tozları özenle temizlediğinize emin olun. İletkenliği ve yoğunluğu yüksek bir termal macun kullandığınıza emin olun. Piyasadaki 5-10 liralık bayat termal macun kullandıysanız bu değerler gayet normal. Cihazın termal bakımlarını yeterli yapmadığınız için bu sıkıntıyı yaşıyorsunuz. Sorun devam ederse cihazınızı güvendiğiniz profesyonel bir teknik ellere bırakın.

Konu hakkında kimse bilgi paylaşımı yapamaz mı? Isı değerlerim normal mi değil mi değilse nasıl çözerim gpu ve işlemci termal macun değişikliği+ fan temizliği yaptım

soruma hala cevap bulamadım yardım edebilecek kimse yok mu

35 watt TDP'li 3210M için 90-95 derece normal değil. Z580 serisinde zaten bu sorun kronik. Termal bakımları eksiksiz ve özenli yaptığınızdan eminseniz liquid metal uygulayacaksınız sorununuzu kesin çözecektir.

Thermal Grizzly Conductonaut Nanokatalog'da!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

35 watt TDP'li 3210M için 90-95 derece normal değil. Z580 serisinde zaten bu sorun kronik. Termal bakımları eksiksiz ve özenli yaptığınızdan eminseniz liquid metal uygulayacaksınız sorununuzu kesin çözecektir.

Thermal Grizzly Conductonaut Nanokatalog'da!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

liquid metal uygulama konusunda hiç tecrübem yok herhangi bir bilgisayar tamiri yapan yere götürsem uygularlar mı yoksa profesyonel işi mi sizce klasik esnaflara güvenmemeli miyim?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı