Cengiz, şikayetvar üzerinde yorum yapanların son kullanıcı olduğunu ne zaman anlayacaksın?
Elbette sorun yaşayanlar vardır fakat kargom 1 gün geç kaldı yeaa diye zırlayan tiplerin olduğu sitelerde açılan şikayetler benim için önemli değildir, ciddiye bile almam.
Amazon PLT ürün kesinlikle satmaz (sahte) özellikle satıcı: Amazon.com.tr olanlar, official satıcılardan bile daha güvenlidir. Çünkü Amazon, ptp ile çalışır. Yani, 4 aşamalı ürün onayından geçer. Ayrıca bir sıkıntı mı çıktı, İade almamak için uğraşmaz, iadeyi alır, paranı yatırır. Senin yaşadığın gibi saçmalıklar silsilesi yaşanmaz, satıcı kim olursa olsun.
hatta bana 2 tane ürün geldi tek söylediğim halde, Amazon'a yazdım, kullanın dediler. Bunu hangi şirket yapar?
Fakat hepsiburada, Trendyol gibi pazar yerleri, satıcı da kendileri olduğı halde sahte ürünler sattığını gördük.
Amazon un tedarik zinciri, diğer firmalar gibi değildir aklında olsun.
Sanırım şikayetvardaki şikayetleri incelememişsiniz.
İki şikayet ekledim. İlki Amozonun kendi sattığı bir ürünle ilgili.
Ayrıca ben o satıcı bu satıcı bilmem. Amazon'u, İdefix'i hepsiburadayı vb bilirim. Eğer mağduriyet yaşıyorsam, bu onlarla ilgilidir.
Amazon ilk günlerde daha hassasken, ne yazık ki,
yavaş yavaş onlarda bizim buradaki ortama uymaya başladılar.
Hatta satıcısı Amazon olan ürünlerle sorun yaşayanlarda duydum.
(Alltaki şikayet hariç, geçmiş zamanlarda forumlarda vb. okumuştum.)
Bende hepsiburadan aldığım bir ürünü teslim alamadığım için (PTT kargo sorunu) iade istemiştim.
Para iadesi yapıldıktan bir gün sonra kargo geldi.
(Sanırım Hepsiburada fırçayı basınca akılları başına geldi.
)
Hepsiburadayı aradım. Dedim böyle bir durum var.
Sorun değil. Ürün sizde kalabilir. Göndermenize gerek yok.
Yani sadece Amazon yapmıyormuş demek ki.
Haa firmalar şöyle bir politika yürütüyor olabilir.
Hepsiburada dan alışverişim biraz fazlaca oldu. Hem adet, hem de maddi.
Müşteri ayrımı yapıp. Duruma göre, çözüm sürecini hızlandırıp uzatıyor olabilirler ki Amazonda da bir sürü şikayetin olması böyle bir ayrım yapmış olabileceklerini gösteriyor.
---------------------------
Amazon, kendi sattığı ürünlerle ilgili olumsuz yorumları yayınlamıyor. Saç kesme makinesi aldım,
paketi açılmış olarak geldi, aksesuarları paketlerinden çıkarılmış ve boş paketleri de kutunun içine tıkıştırılmış haldeydi. Yani daha önce biri alıp, kullanıp iade etmiş. Ancak Amazon bu konudaki yorumumu yayınlamıyor. Yayınlamamasına açıklama olarak diyor ki:
"Yorumunuzu yayınlayamadık çünkü bu konulardan birine veya birkaçına odaklanıyor:
-----------------------------------------------------------
Amazon
com TR den aldığım üründe fotoğraflar belirttiğim bir parmak boyutunda yandan açılmayı kullanıcı
hatası dediler. Ama urunu 10 temmuzdan beri 30 dan fazla sefer
müşteri hizmetleriyle yazılı sözlü konuşmama rağmen geri göndermediler.
Bu hale geldiğini amazonun görmek çok üzücü.
--------------------------------------------------------------------