İdeolojiniz nedir?

Bu konuda ben burada birçok arkadaşla tartışmalar yaptım, konuştum ve çoğu şeyi dile getirdim, açıkladım, kaynaklar gösterdim. Anlamadılar orası ayrı. Şimdi tekrar bunları dile getirmek istemiyorum sadece günümüzde kadın - erkek eşitliğinin olduğunu düşünmeniz beni şaşırttı doğrusu hem de Türkiye'de.

Gerçek feminizm ile uydurulan Femen ya da Radikal feminizmi birbirine karıştıran o kadar insan var ki. Bu düşünce sisteminin de içerisinde birçok boyutu var ve benim saf feminizm olarak tanımadığım düşünce dışında kalan diğer feminist teoriler gerçekten feminizme karşıtlarından daha çok zarar veriyor.

Cinsiyetçi sapkın ideolojilerin çıkış kapısıdır... Tek bir cinsi savunmak yerine insanları sevmeni, gerçek eşitliği savunmanı öneririm.

Ya arkadaş Türkiye'de kadın erkek eşitliği zaten var. Bir kadın cinayeti işlendiğinde adam salınıyor dışarı. Bir erkeğe karşı cinayet işlenince o da salınıyor. Bir erkek düşük maaş alıyorsa bir kadın da düşük maaş alıyor. Benim yaşadığım yerdE sanayide herkes aynı maaşı alıyor kadın erkek fark etmez.

Evet o yüzden liberal olalım değil mi?

Hayır. En iyisi sosyal demokrasi hastaneye gittiğimde param yoksa ölmek istemiyorum.

Alakası bile yok, herkes parası yoksa olan adam napacak diyor liberal bir devlette en küçük pasta dilimine sahip birisi bile gayet özel hastaneye gidebilir şu anki sistemle karıştırma ikisi bambaşka şeyler, şu an bile devlet hastanelerini görüyoruz randevuyu ne zaman veriyorlar, rekabet olan yerde gelişim vardır, devlet kurumları kimseyle rekabet etmediği gibi kar amacı da olmadığı için bakımsız, verimsizdir. Gerçekten liberal demokrat bir devlette kimsenin hastaneye gidememe gibi bir sorun olmaz. Ayrıca klasik liberal bir devlette hastaneler özel olur, mesela sosyal liberal bir devlette (kuzey Avrupa ülkeleri gibi) bütün hastaneler özel olmaz.

Cinsiyetçi sapkın ideolojilerin çıkış kapısıdır... Tek bir cinsi savunmak yerine insanları sevmeni, gerçek eşitliği savunmanı öneririm.
Maalesef o cinsiyet baskılanan ve zor durumda olan bir cinsiyet ise tabii ki eşit hale getirmek için o cinsiyeti savunacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…