Idepad S210'a Hackintosh kurulur mu?

Darkface

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2015
Mesajlar
14
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar lenovo idepad serisi s210 touch isimli laptop'a sahibim. Hackintosh uygulamak istiyorum. İsmindende anlaşılacağı gibi ''touch'' dokunmatik ekrana sahip mavericks veya Mac OS X kurabilirim ikisininde dmg dosyası mevcut ancak donanımım ne kadar uyumlu bilmiyorum. Net üzerinde araştırma yaptım iki tane blog da adamlar bu sisteme hackintosh yapmışlar aynı zamanda RAM'ini arttırmak ve SSD'sini yenilemek istiyorum. Şu anki RAM 2 GB (araştırmama göre 4GB'ye kadar destekliyomuş tek slot) ve sistemde SSD olduğunu biliyorum ancak net olarak kaç GB bilmiyorum. Bilgisayarımdan baktım 24,9 diyor. (ne kadar doğrudur bilmem) sistemim çok ince çok hafif ve zarif bil laptop ve şaşılır ki çoğu oyunu kassada açıyor. (normalde böyle bir sistem oyunu bile açmaz) SistemUEFİ.

İntel inside işlemci 1.80 GHZ
2 GB RAM (4GB ye upgrade edicem)
İntel HD graphics ekran kartı.
64 bit tabanlı
Windows 8.1

Uyumluluk hakkında görüşlerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar lütfen yardım edin bu konu hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum özellikle recep abiyi:kararsız:
 
Yosemite deneyebilirsin.
OS X 10.10.4 Yosemite RAW Kurulum İmajı
Ayrıca denemelerinde UEFI ile olmaz ise BIOS legacy olarak dene.
Öncelikle merhaba,
Şahsen memlekete gitmiştim bu hafta yeni geldim. Cevabınızı şimdi görüyorum. Öncelikle Yosemite hakkında hem fazla bilgi sahibi değilim hem de yazıda belirttiğim gibi ya 'Mac OS X ya da Mavericks' demiştim.
Önce dosyalarımı yedekleyip Mac OS X denedim fakat beklemediğim üzere ekran bir siyah olup bir beyaz olup sönmeye başladı ve anlayamadığım bir hata verdi.
Bunun üzerine Lenovo' nun kurtarma SSD' si olan ve uygulaması olan "okr' one key recovery" programını çalıştırıp Win 8 geri döndüm.
Sonra kendime "- Bu kadar maceraya girmeye gerek yok. Hem yaz tatili yakın, sisteme birşey yapmadan daha fazla bilgi alarak denerim" dedim.
UEFI konusuna gelirsek; UEFI daha yapılandırılabilir bir yönte. UEFI' den vazgeçeceğimi sanmıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı