Idle oyunlar nasıl yapılır?

Tam bu şekilde değil de "para kazan - parayla yükseltme Yap - çok para kazanınca diğer bölüme geç" şeklinde bir oyun planlıyordum.
Bu tip bir oyunu için dediğim gibi Unity veya Godot ile yapabilirsin. Nereden öğreneceğim dersen Youtube'da yeterince eğitim kanalı var.
Eğer mobil yapmayı planlıyorsan Unity, bilgisayarlar içinse Godot kullanmanı tavsiye ederim.

Kanal tavsiye etmemi istersen şunları oneririm:
Unity için:
Sebilgi
Brackeys
Godot için:
Yazılım Dedektifi
Emilio
Ombarus
Gonkee

Bahsettiğin türde bir oyunu nasıl yapacağına dair herhangi bir eğitim vs. bilmiyorum ama mantığı kavradıktan sonra kendi başına da yaparsın. Daha iyi bir ürün ortaya çıkarmak istiyorsan bir ekip ile çalışmanda fayda var. Oyununu sadece oyun motoru ile de yapamazsın bu işin kod kısmı dışında çizimler, ses efektleri, müzikler, animasyonlar kısmi da var.

Bir yerden öğrenmeye başla.
Takıldığın bir yer olursa yardımcı olmaya çalışırız.

Bu tip bir oyunu için dediğim gibi Unity veya Godot ile yapabilirsin. Nereden öğreneceğim dersen YouTube'da yeterince eğitim kanalı var.
Eğer mobil yapmayı planlıyorsan Unity, bilgisayarlar içinse Godot kullanmanı tavsiye ederim.

Kanal tavsiye etmemi istersen şunları oneririm:
Unity için:
Sebilgi
Brackeys
Godot için:
Yazılım Dedektifi
Emilio
Ombarus
Gonkee

Bahsettiğin türde bir oyunu nasıl yapacağına dair herhangi bir eğitim vs. bilmiyorum ama mantığı kavradıktan sonra kendi başına da yaparsın. Daha iyi bir ürün ortaya çıkarmak istiyorsan bir ekip ile çalışmanda fayda var. Oyununu sadece oyun motoru ile de yapamazsın bu işin kod kısmı dışında çizimler, ses efektleri, müzikler, animasyonlar kısmi da var.

Bir yerden öğrenmeye başla.
Takıldığın bir yer olursa yardımcı olmaya çalışırız.

Ben Unity ara yüzünü su gibi biliyorum lakin kodlamada biraz sıkıntılıyım ama çok basit kodları belki yazarım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı