Idle'da verimli güç kaynağı önerisi

Bütçe
5000

fankitonki

Megapat
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda yeni bir sistem topladım. Bunun için Corsair RM750e aldım lakin coil whinedan dolayı iade için servise yolladım.
Bu sırada diğer sistemimideki güç kaynağı ile test ettim. Bire bir aynı sistemde NZXT C850 idleda 20W civarında çekerken RM750e 14W civarında çekiyordu. İki güç kaynağının da cybenetics raporlarını ekledim.

Test etttiğim sistem:
İşlemci: AMD Ryzen 5700G.
RAM: Corsair 64 GB (2x32 GB) Vengeance LPX CMK64GX4M2D3600C18 DDR4 3600MHz CL18.
Anakart: B450M-A Pro Max.
SSD: Samsung 850EVO 256 GB ve Samsung 970 EVO 1TB.
Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE.

İki güç kaynağınıda aynı şekilde test ettim. Rapora göre hafif yükte NZXT daha verimli olmasına rağmen arada bu kadar fark olması beni şaşırttı. Coil whine olması sebebiylede tekrar aynı güç kaynağını alasım gelmiyor.

Yeni bir güç kaynağı arayışına girdim. Aynı şekilde düşük yükte verimli bir güç kaynağı arıyorum. En fazla bütçe 5000TL. Herkese teşekkür ederim.

Corsair RM750e modelini bu sefer farklı bir firmadan satın aldım. Yine coil whine çıktı. Bu da aynı 14W civarı çekiyor. Lakin benim şanssızlığım mı yoksa bu ürünlerde genel bir problem mi var bilmiyorum. Bunuda iade edeceğim. Hala PSU arıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı