İdrardan üre nitrat üretilebilir mi?

Yani anladığım kadarıyla teknik olarak idrarıma nitrik asit katarsan üre nitrat çıkma imkanı var. Sonrasında bunun başka maddelere dönüşme ihtimali de var.

Daha iyisini yapıyorum zaten. Lavabo açıcı ve pas çözücü ile sodyum nitrat yapıp barut yapıyorum. Ama sodyum nitratın tesiri çok az oluyor.

Yani anladığım kadarıyla teknik olarak idrarıma nitrik asit katarsan üre nitrat çıkma imkanı var. Sonrasında bunun başka maddelere dönüşme ihtimali de var.
İhtimal değil muhtemelen 1:1 gibi bir orandaki karışım %10'luk bir oranda saflıktan çok uzak bozuk bir üre nitrat çıkartacaktır.

Daha iyisini yapıyorum zaten. Lavabo açıcı ve pas çözücü ile sodyum nitrat yapıp barut yapıyorum. Ama sodyum nitratın tesiri çok az oluyor.
Bu arada siz nitrogliserinden bahsettiniz ama onu üretecek ortama sahip değilim. Nitrolama için buz banyosu ya da soğuk ortam gerekiyor.

Hocam gereksiz heyecan yapıyorsunuz. Sınırlı kimya bilgim dahilinde bu patlayıcıların dengesiz patlayıcılar olduğunu biliyorum. Bir gün bir yerlerinizde patlamasınlar da. Hayatınız boyunca pişmanlık çekersiniz sonra. Şakaya gelmez. Öyle deneylerden sakat kalan binlerce insan var.

Çoğu yazımda öznel yazıyorum benim elimin altındaki bileşen, maddeleri siz %60-75 saflıkta ürretiyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…