İdrarı tam yapamamak

Yusuf Aydıner

Decapat
Merhaba son zamanlarda idrarımı tam yapamıyorum, mesanemde idrar kalıyor. Bir de şöyle ilginç durum vardır ki idrarımı az yapmama rağmen idrar hissim kayboluyor, bazen saatlerce mesanem dolu şekilde idrar hissi olmadan yaşıyorum. Bunun araştırmasını internette yaptım, mesanede bulunan sinir hücrelerinin hasarı sonucu idrar hissi kaybolabilirmiş. Bende aynı durum var ve bu idrar hissetmeme durumu yavaş yavaş daha da artmaya başladı. Mesanede idrar kalmasının sonuçları idrar yolu enfeksiyonu riskinin artması, mesane taşlarının oluşması, mesane kaslarının zayıflaması, mesane hasarı, uzun vadede mesanede basınç oluşup idrarın böbreklere geri kaçması sonucu böbrek yetmezliği gelişebilirmiş. Doktora gideceğim en kısa zamanda ama kafayı çok takıyorum, kendim yapabileceğim önlemler varsa nelerdir? Yardımcı olur musunuz?

Kendin bir şey yapmadan en kısa zamanda doktora git. İnternette yazanlara göre ben her seferinde kanser çıkıyorum.
Doktorun yapacağı muayene ve tahlil sonuçlarına göre devam edersin. Belki de halihazırda var olan bir enfeksiyon yüzünden bu durumu yaşıyorsundur ve çözümü cok basit bir ilaç tedavisidir.

Buradan ne denirse yalan olur. Sağlıkta bir semptomun bir sürü farklı sebebi olabilir. Genel olarak yeterince su içmiyorsanız belki bunun bir etkisi vardır, belki zamanında sürekli idrarınızı uzun süre tutma alışkanlığınız varsa bu sebep olmuş olabilir.

En iyi şeyi doktor söyler gerekli tahlillerden sonra.

@Yusuf Aydıner nörojen mesane olmuş olabilirsin. Yaşın daha genç ise 20CC dahi kalmaması gerek idrar. Mevcut USG ve tomografi görüntülerinde mesanede doluluk varsa. Üroloji doktorundan ürodinami testi iste ve sonuca göre doktor senden başka testler isteyebilir.

Eğer ki his kaybı başlamışsa bunu tedavi edebiliyorlarsa ederler. Tedavi mümkün değilse o zaman ilerleyen zamanlarda hastalığın ilerlerse sonda kullanman gerekebilir ilk başlarda foley sonda kullanmak mantıklı gelebilir ama uzun süre takılı olduğu için enfeksiyon riskini arttırıyor.

Bu sebeple ( TAK ) temiz aralıklı katetrizasyon kullanman gerekebilir. Bu yöntem kullan at olduğu için gün içinde mesanen doldukça boşaltırsın ve sürekli takılı kalmaz ve enfeksiyon riski neredeyse yok kadar azalır.

Sana tavsiyem kegel egzersizleri yapman yani hamile kadınlar doğurduktan sonra yaptıkları veya doğurmaya yakın yaptığı egzersizler mesaneyi ve sfinkter kaslarını güçlendirerek tembelleşen mesaneyi güçlendirmeyi hedefler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…