IELTS'e nasıl hazırlanılır? (Kurslu - Kurssuz)

KannHeil

Hectopat
IELTS'e hazırlanmak isteyen bir gencim. Özel bir lisede eğitim gördüm. İngilizce altyapım var. Lakin IELTS'e nasıl hazırlanmam gerektiği hakkında yeterli kaynak ve rehber bulamadım. Eğer IELTS sınavı hakkında deneyimli arkadaşlarımız varsa filizlendirirse çok sevinirim. Kursa illa gitmeye gerek var mı? Kurs ücretleri ne kadardır ortalama? Eğer kurssuz da halledilir diyorsanız kaynak, uygulama site vb. gibi önerilerinizi duymaktan onur duyarım. Teşekkürler

Ben İstanbulda bir IELTS kursu için yaklaşık 120 bin gibi teklif aldım. Güven verdiler. Fakat ben bir süre düşünmek istedim IELTSe hazırlanma fikrini. Önümüzdeki ay tekrardan bakacağım. Bir süre rafa kaldırdım çünkü üniversitem ile ilgili kesinleşmeyen durumlar var şu anlık.

Kaç ay eğitim süreci ve ne vaat ediyorlar eğitim anlamında hocam? Yorumunuz için teşekkürler.

6 aylık bir eğitim. Sen üstüne ne kadar koyarsan o dediler. Hayal satmadılar hoşuma gitti. Benim seviyem B1-B2 şu an.

Hocam bence temeliniz varsa ChatGPT Plus alıp deneyin fazlasıyla işinizi görür. IELTS için özel GPT'ler var içerisinde. Essay yazdırıp puanlama ve düzeltme taktikleri sunuyor. Hatta speaking pratiğide yapabilirsiniz.
IELTS bu videodaki örnek gibi yararlı olacaktır.

Chat-GPT standart sürüm ile birkaç gündür Proficiency sınavım için speaking alıştırması yapıyorum gerçekten çok başarılı. Plus daha başarılıdır eminim ki.

ChatGPT standart sürüm ile birkaç gündür proficiency sınavım için speaking alıştırması yapıyorum gerçekten çok başarılı. Plus daha başarılıdır eminim ki.

Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum. Plus versiyonunun en büyük artısı aslında limit sınırına takılmamak. Bir de sınava özel GPT'ler var. Onlarda da limit kalkınca daha verimli oluyor ama normal versiyonu da elbette iyidir.

Sadece standart sürümde olan bir sorun mu bilmiyorum ama ben speaking egzersizi yaparken yaklaşık 10-15 dakika bir konu hakkında konuşuyoruz sonra tıkanıyor. Yeni bir konu vermen lazım yoksa saçmalıyor, fakat bu çok küçük bir problem ve egzersiz yapmam da hiç bir engel teşkil etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…