Khleodonn
Hectopat
Daha fazla
Çok uzun süredir bilgisayarımda oyuncu kulaklığı kullanıyorum ama oyun oynamaktan çok müzik dinlediğimi fark ettim ve oyuncu kulaklığı adı altında kötü kulaklıklar alıp kalitesiz müzik dinlediğimi hissetmeye başladım. Biraz araştırdıktan sonra hem müzik hem oyun için orta fiyatlı bir IEM kulaklığın bana daha uygun olduğunu düşünüyorum. Fakat anakartımın ses yongası çok eski ve kalitesiz (Realtek® ALC887). Bu yüzden bir DAC araştırıyorum fakat bir türlü bir sonuca varamadım. En iyi seçeneklerden birisi Sound Blaster G3 gibi duruyor fakat fiyatı 35 dolar civarında olduğu için Türkiye'de hiçbir yerde satışı yok. Bunun dışında bulabildiğim en mantıklı iki seçenek ise Apple USB-C DAC ve Hepsiburada üzerinde satılan Talent CX31993 USB-C DAC. Bu konuda şu an çok cahil sayılırım, bu iki DAC'ın ses kalitesine etki edip etmeyeceğini bile tam çözebilmiş değilim. Bu konuda hem Türk hem yabancı kaynaklarda bulabildiğim bilgi çok sınırlı; bu yüzden daha önce benim gibi bu yollardan geçmiş birisi var ise yardımcı olabilirse çok sevinirim. Bu arada DAC önerecekler için fiyat sınırım 1.500 TL civarı. Kullanmayı düşündüğüm IEM ise QoA Gimlet. IEM önerilerine de açığım.
Son düzenleyen: Moderatör: