İHA için silindirik muhafaza kutusu fikirleri

Technogezgin

Decapat
Daha fazla  
Yakında gerçekleşecek olan liseler arası İHA yarışmamız için bir İHA yapacağız ve İHA muhafaza kutusu ama bu İHA muhafaza kutusunun 480mm çap ve 1210mm uzunluğa sahip olması gerekiyor. Bize bu silindirik yapıyı karşılayacak bir eşya veya herhangi bir nesneye ihtiyacımız var veya yapabilmemiz için tavsiyeye ihtiyacımız var. Çap ve uzunlukta küçük sapmalar olabilir sorun olmaz. Bolca örnek verin bana gerçekten çok gerekiyor. İstediğiniz örneği yazın bir sorun olmaz. Hepinize iyi günler dilerim başarılar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir sanayi yapabilir diye düşünüyorum. Bir boru alsanız plastik veya demir sanayide yaptırabilirsiniz gibime geliyor.

Ihanın fotosu var mı? Kanat genişliği ne kadar

3 D yazıcı en iyi seçenek bence istediğiniz dokuda bakabilirsiniz flamentlere tam hakim değilim ama bayağı değişik dokular var diye biliyorum çeşit çok.

3D yazicida basılır.

3D yazıcım var ve bu konuda çokça bilgim var bu baskıya hesapladığımda en az 6 rulo filament gidiyor hem fazla ağır olur hem basmam günlerimi alır makinenin boyutlarını da göz önünde bulundurursak parça parça çok zor birleştirmesi daha da zor fikir için çok teşekkür ederim fakat bu yöntem biraz zor olur gibi

Hangi 3D yazıcı 1.5m kadar basabilir? Biraz düşünün bence.
evet katılıyorum standart yazıcı ile çok zor bu büyüklükte bir şey yapmam bütçe de sınırlı olunca elde pek bir şey kalmıyor

Ihanın fotosu var mı? Kanat genişliği ne kadar
iha daha üretilmedi fakat hocamızın 3d modellemelerine göre her şeyin içine sığacağı bir kutu aynen böyle oluyor kanat açıklığımız 1.2 metre liseler arası iha yarışmasında herşeyi kapsayan bir kutu olması gerekiyor.

Kutuyu en son biraksak hocam. Once ihaya odaklansak

Aklıma gelen en mantıklı ve ekonomik fikir şu: Verdiğiniz ölçülerde plastik boru alacaksınız, 2 kapak tabii kapak olacaksa ve menteşe, kulp içinde somun vida ve bükülmüş plastik olur demir olur herhangi bir şey olur kendiniz yapabilirsiniz böylece maliyeti minimuma indirmiş oluruz.

bana da mantıklı geliyor ama benzer ebatlarda boru bulabileceğime pek emin değilim 480mm küçük gibi geliyor ama düşününce gerçekten çok büyük fikir için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…