İhbar süresi ne kadar?

341720

Hectopat
Merhaba yaklaşık 5-5, 5 aydır bir dış ticaret şirketinde ihracat operasyon uzmanı olarak görev yapıyorum. Ayın 12'sinde ayrılacağımı hem sözlü hem de yazılı olarak bildirdim. Bana 14 gün ihbar süresi olduğunu söylediler. Bende onayladım. Fakat dün sabah saatlerinde departman müdürünün benim için ik ya attığı mailde yarın çıkışını verelim ayın 16'sı yani bugün için demiş. Bende müdür ile görüştüğümde böylesinin daha uygun olduğunu söyledi. Ardından ik ya mail atıp teyit aldım ve bugün çıkışımı verecekler. Benim merak ettiğim ben bu çıkış evraklarını imzalamasam ne olur? Beni bu sefer de kovuyor gibi mi gösterirler? Yasal olarak haklarım nelerdir? Bilgi rica ederim.

Tam emin değilim ama ihbar süresi işten çıkmadan önce haber vermeniz gereken minimum süre. Bu süreden daha kısa zamanda siz isterseniz çıkamıyorsunuz ama firma ile anlaşırsanız çıkabiliyorsunuz diye biliyorum. Tabi bilenlerin doğrulaması daha iyi olur.

Tam emin değilim ama ihbar süresi işten çıkmadan önce haber vermeniz gereken minimum süre. Bu süreden daha kısa zamanda siz isterseniz çıkamıyorsunuz ama firma ile anlaşırsanız çıkabiliyorsunuz diye biliyorum. Tabii bilenlerin doğrulaması daha iyi olur.

Ben 14 gün için tamamım zaten 26'sında normal şartlarda ayrılıyordum. Erken ayrılma durumumda 4 bin TL gibi bir rakam kesilmiş olacak bende bunu istemiyorum.

Hocam 1 yıla kadar olan çalışma süresinde istifa veya işten çıkarılacaksanız 14 gün önceden haber verilmesi gerekmekte. Ama özel sektörde iş veren bu kurala uymaz hemen istifasını kabul eder biliyor ki işi bırakacak kişi 14 gün boyunca çalışmayacak ya da mola süreleri uymayacak.

Arkadaşlar biliyorum fakat takıldığım konu şu ben ilk başta 14 gün diye anlaştım. Bunlar beni 5.günde gönderiyor ben buna itiraz edebilir miyim? İtiraz eder isem bu sefer de kovuyorum seni derler mi? Yani yasal olarak ne gibi bir hakkım var bunu merak ediyorum.

1 yıla kadar olan çalışma süresinde istifa veya işten çıkarılacaksanız 14 gün önceden haber verilmesi gerekmekte.
1 yıl değil 6 aya kadar olan.

Arkadaşlar biliyorum fakat takıldığım konu şu ben ilk başta 14 gün diye anlaştım.
Siz ihbar süresine uyacağınızı ispatlayabiliyorsanız, dediğiniz gibi bir anlaşmanız var ise onlar sizi işten erken çıkardıkları için sizden kesinti yapamazlar.

Ayrıca eklemeyi unutmuşum her iki taraf kurala uymazsa birbirine 14 günlük ihbar yani 14 günlük maaş ödemek zorunda ama çalışma hayatımda özel sektörde hiç bu kurala uyulduğunu görmedim işveren işten çıkaracaksa 14 günlük maaşını verir istifa edilecekse 14 gün şartı aramadan hemen kabul edilir.

B

1 yıl değil 6 aya kadar olan.

Siz ihbar süresine uyacağınızı ispatlayabiliyorsanız, dediğiniz gibi bir anlaşmanız var ise onlar sizi işten erken çıkardıkları için sizden kesinti yapamazlar.

Böyle bir şey gerçekten mümkün mü? Ben ispatlarım mailler var ama onlar yine de kesmek isterlerse ne gibi bir yol izlemeliyim yardımınız rica ederim.

B

Böyle bir şey gerçekten mümkün mü? Ben ispatlarım mailler var ama onlar yine de kesmek isterlerse ne gibi bir yol izlemeliyim yardımınız rica ederim.

Hocam kanıt olarak fesih sözleşmesi imzalayacaksınız zaten tarih vs her şey belli olduktan sonra öyle bir şey olması imkansız, fesih sözleşmesi imzalamadan hadi gidebilirsin vs derse o zaman şüphelenebilirsin dersin ki o zaman art niyetli bunlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı