İkametgah Adresi Değiştirmek

Makaleler
3
Yer
Samsun
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Case: Xigmatek Venom X | MBO: Asus TUF B450-PRO GAMING | CPU: AMD Ryzen™ 5 3600X , @ 3.8GHz | CPU Cooler: Stock | RAM: Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Sport LT Gray DDR4 @ 3000MHz | GPU: ASUS RADEON™ RX 5700XT 8GB GDDR6 @ 1905 MHz 256-bit | PSU: XIGMATEK X-POWER 650W 80+ | SSD: Kingston 480GB HyperX Fury 3D | M.2 SSD : 1 WD 240GB Sata Green M.2 SSD | Display: AOC Q3279VWFD8 |
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Merhaba arkadaşlar, yaşadığım adresi değiştirmem gerekiyor. Kaldığım adresi yenilemediğim için kendiliğinden silindi ve orası bizim eski evimizdi. Uzun zamandır da kendi evimde yaşamıyorum, sık sık kaldığım yeri değiştiriyorum. Bana en yakın olan kişi teyzemler olduğu için teyzemlerin adresini girmek istiyorum, devlet ile ilgili bir işlem yapacağımda adres konusunda sürekli bir sıkıntı çıkarıyor.

Teyzemin adresini girmek istediğimde ise şöyle bir uyarıyla karşılaştım:
Adres bildirimlerinde, kontrol süreçleri işlemektedir. Kolluk kuvvetlerine yaptırılan inceleme sonucunda gerçeğe aykırı adres bildirimi yapıldığı tespit edildiğinde idari para cezası uygulanmaktadır.
Teyzemin adresini girsem bir sıkıntı yaşar mıyım? Daha öncesinde bu şekilde bir adres değiştiren oldu mu? Kontrole geldiklerinde teyzemlerde olacağımı sanmıyorum fakat belirli kaldığım bir yerde yok.

Lütfen daha öncesinde böyle bir işlem yapmamış arkadaşlar konuma mesaj yazmasın.

Son düzenleme:
Dayımın çocuğunu farklı bir semtteki okula yazdırmak için diğer dayımın evine aldılar ikametini ve sorun yaşamadılar şimdiye kadar.
Kimse kontrole gelmeyecek. Orada olup olmaman da önemli değil. 300 günlük tatile çıktım, kime ne? Millet oy kullanmak için bile değiştiriyor. Kafana takma bu uyarıyı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı