IKEA Jarvfjallet vs IKEA Markus

Hala memnun musunuz hocam Markus'tan denediğiniz diğer koltuklarla kıyaslarsanız nasıl alınır mı?

Remote çalışıyorum ve işim gereği günde 7 saat yakın bilgisayarda oturuyorum. Daha sandalye yüzünden rahatsız olduğumu hatırlamıyorum. Pek oyuncu koltuğu denemedim fakat bence markus rahat bir koltuk.

Arkadaşlar markus iyi bir model değil bana sorarsanız, o fiyata daha rahat edeceğiniz ürünler alınabilir. Denemiş biri olarak önermiyorum.

Merhaba, bana koltuk önerebilir misiniz peki bel ve boyun fıtığım var, şu anda xDrive Akdeniz koltuk kullanıyorum, hiç rahat değil açıkçası söylemek gerekirse, ağrıdan oturamıyorum, bir sağa bir sola, gerçekten bana rahat edebileceğim bir koltuk lazım, 1 aydır araştırıyorum bir türlü karar veremedim, tam IKEA markus almaya hazırlanıyordum ama sizin yorunumuzu gördüm ve bir sorayım dedim.

Bu koltukları fazla abartıyoruz bence. Bende de skolyoz var tekrar doktora gitmem lazım. Ancak bu koltukları fazla abartıyoruz çünkü önemli olan sonuçta oturulan yerin iyi süngerli olması ve kolçakların hareketli olması. Belki bir de geriye yaslanırsak beli biraz desteklemesi olabilir. Bunun dışında dik durmaya bizim çalışmamız lazım. Yani omurga sorunları olanlar bu koltukları büyük rahatlık olarak görmemeli. Ayrıca sürekli oturmak da sıkıntı. Kendimizi kaptırıp 3 5 saat oturmak zaten omurgaya zarar.

Dostum selamlar, hem bel hem de boyun fıtığın var ise alacağın sandalye ne oranda memnuniyet sağlar bilemem. Bende de sırf şirket bedava çek verdi diye aldığım Xdrive Toryum var, rahat mı aşırı aşırı değil ama ziyadesiyle memnunum hareket mekanizmaları da dahil.

XDrive Altay oturuş olarak biraz rahattır belki onu Kadıköy'deki şube'sinde test edebilirsin.

Hocam vallahi bende de ayrıyeten boyun düzleşmesi ve skalyoz var ilk başta koltuğum yokken boynumu öne eğerek oturuyordum, sonra XDrive'ı aldım ilk başta rahattı sonra rahat edememeye başladım bir sağa yatarak, bir sola yatarak, bir kafamı öne eğerek oturmaya başladım, çünkü bel yastığı yok ve kafa desteğide çok sert olduğu için kullanmıyordum, bilgisayar başında fazla oturmaktan, düzgün oturmamaktan ve rahatsız koltukta oturmaktan oldu, onları yazmadım bilerek ama cidden koltukta fazla oturmakta zarar biliyorum, o yüzden yüksekliği ayarlanabilir masa falan almayı düşünüyorum arada ayakta iş yapmak için. Bu arada xDrive deri koltuk hakikaten yazın özellikle çok terletiyor.

Ben zamanında yüksekliği ayarlanabilir masa almıştım. Şimdi fiyatları çok uçtu maalesef. Düzenli kullanmıyorum ama kullandığım zamanlar gerçekten en azından oturmadan ayakta bilgisayarı kullanmanın mutlaka faydası olduğunu düşünüyorum. Sadece omurga değil kalp damar sağlığı için de büyük zarar fazla oturmak. Mesela benim bacak damarlarımda biraz daralma var ve fazla oturunca eskiden daha fazla ayağım şişiyordu şimdi pek bir sorun olmuyor.

Bir şeyi bozduktan sonra artık eski limitlerinizde hareket edemiyorsunuz ve toleransınız çok düşüyor. Yakında doktora gideceğim bakalım ne diyecek. Zaten hep erteliyorum

Dün kumaş olanını satın aldım. Şimdilik memnunum. Bence deri almayın terletir.
Hocam 5 yıl geçmiş durumu nasıl koltuğun.Şu an 15000, alınır mı tavsiye eder misiniz?

Arkadaşlar Markus iyi bir model değil bana sorarsanız, o fiyata daha rahat edeceğiniz ürünler alınabilir. Denemiş biri olarak önermiyorum.
Neler var hocam, koltuk bakıyorum bu aralar, çok kararsız kaldım.O kadar vermek de istemiyorum ama 10 yıl garanti cezbediyor beni.Bu kadar para veriyoruz uzun yıllar gitsin istiyor insan.

Hocam 5 yıl geçmiş durumu nasıl koltuğun.Şu an 15000, alınır mı tavsiye eder misiniz?
Merhaba. Koltuğun mekanizması hala sapasağlam fakat süngeri artık çökme yaptı. Tabii bunun başlıca sebebi benim, bu koltuğu aldığım zamanlarda aşırı kilolu olmamdandır büyük ihtimalle. Onun dışında bu koltuk yerine Markus tercih etmenizi öneririm. Arkadaşım 3-4 ay önce Markus aldı ve valla ne yalan söyleyeyim biraz pişman oldum jarvfjallet aldığıma Zaten Markus yerine jarvfjallet seçmemdeki tek sebep kolçaklarıydı. Kilodan ötürü markusa oturunca bacaklarım rahat etmiyordu fakat artık öyle bir problemimde kalmadı. İmkanım olsa şu an markusa geçerim yani. Hem oturma yeri daha geniş ve yumuşak hem de sırt kısmı çok daha rahat. jarvfjalletteki boyun ve bel desteğinin ayarlanabiliyor olması sizi yanıltmasın çokta bir esprisi yok bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…