IKEA Markus vs Exvega Andromeda

vahşet123

Hectopat
Makaleler
1
İki koltuk arasındaki temel farkları, avantajları ve dezavantajları, hangisinin daha iyi olacağını öğrenebilir miyim?

En başta ergonomisi, malzeme kalitesi, sünger DNS sağlamlığı tartışmasız Markus önde. Birden fazla koltuk kullandım, şuan Zio oyuncu koltuğu kullanıyorum ancak Markus koltuğu almadığım için çok pişmanım.

Arada 2 bin TL fark var benim için o da önemli. Ergonomi açısından nasıl bir farkı var?

@KrizNoe

Son düzenleme:
Exvega Andromeda kullanıyorum 1 haftadır, kurulumunu düzgün yapmazsan çok problem yaşarsın. Bende bel ağrısı yapıyordu, koltuğu tam yerine oturtamamışım şu an gayet iyi fakat vereceğin paraya değer mi onu bilemiyorum. Çok ağır bir kokuyla geliyor küf gibi, çağrı merkezine geçen şey sordum koltuğun tansiyonu neye yöne çevirirsem gevşer bize video atın deyip duruyorlar.

Arada 2 bin TL fark var benim için o da önemli. Ergonomi açısından nasıl bir farkı var?

@KrizNoe
Açık konuşayım, oyuncu koltuğu olarak pazarlanan bu koltukların ergonomi ile uzaktan yakından alakası yok. Sırt minderi olarak yaptıkları ne olduğu belirsiz bu yastıklar belli bir süre kullanımdan sonra ağrı yapmaya başlıyor. Yastık olmadan kullanabilmeniz pek mümkün değil, sırtınız bu durumda C şeklini alıyor. Xprime, Hawk ve Zio kullandım. İkea'nın en ucuz oyuncu koltuğu olarak ürettiği deri bir koltuğunu daha kullandım o hepsinden rahattı. Ofiste omuz destekli kullandığım X marka ofis koltuklarıda oldukça başarılı. Sizde durum farklı olabilir. Kötü etkilemek istememem ama deneyimlerim bu yönde.
Markus modelini Ankara mağazasında denedim. Alt körüğünde hafif bir tıkırtısı vardı ve vazgeçmiştim. Kolçaklarıda masa altına sığabilecek alçaklıkta değildi. Fakat malzeme ve körük kalitesi oldukça iyi.
Deneme şansınız olursa mutlaka değerlendirin.

Exvega Andromeda kullanıcısıyım, IKEA Markusu'da birkaç defa denedim.

Öncelikle aynı segment ürün değiller, markus neticede fileli bir koltuk. Fileli ürünleri motosiklet, poliüretan ürünleri otomobil gibi düşünebilirsiniz.

IKEA Markus motosikletlerin en iyisiyken, Andromeda orta segment bir otomobil.

Kısacası Andromeda daha iyi. Bu arada kurulumla ilgili bir yanılgıya girmeyin, zaten toplamda 2 farklı kurulum metodu var, Markus da, Andromeda da aynı kuruluma sahip.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…