IKEA trotten/adils kullanılır mı?

ViperEyes77

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 5 yıl IKEA linmons/adils ikilisini kullandım ve daha büyük masaya geçmek için sattım 2. el IKEA bekant aldım, bekantında alt iskeleti dizime çarpıyor bunu da satıp masa tablası olarak trotten almayı düşünüyorum. Sunta olduğu için 4 tanede adils ayak bulunuyor elimde. Adils için matkapla yuva açıp adilsleri takabilir miyim normal şartlarda adils ayaklar trotten için uyumlu değil.

Ayni soruyu ben de merak ediyorum. Ama bence olmaz. Adils in vida yerleri yuvarlak. Trotteninki oyle degil gibi.

Ayni soruyu ben de merak ediyorum. Ama bence olmaz. Adils in vida yerleri yuvarlak. Trotteninki oyle degil gibi.

Hocam şarjlı matkapla ufak bir delik açıp 1 Cm'lik vidayla bence mümkün gibi geliyor sonuçta sunta.
Tekrar linmon almak istemiyorum çünkü içi karton doldurma ve arada 300 tl var , trotten en azından sunta ilerde eğilme olmaz diye düşünüyorum , 140x80 alacağım bu arada.

Eliniz yatkinsa her sey mumkun, ben standart bir insana gore yorum yaptim. Bu islerden anliyorsaniz ,ayaklarin yerini ayarlayip, ustune sarjli matkapla direkt vidalayabilirsiniz. Yapmisligim var oluyor. Ama o tahta bir tik ince gibi. Dikkat etmek lazim.

Aynen trotten 2cm kalınlığında 1 Cm'lik vida yeter belki şarjlı matkaba bile gerek olmayabilir.

Hocam bir şey soracağım delik açmadan direkt vidalasam ne gibi bir sorun olur vidalar yamukmu girer suntaya?

Son düzenleme:
Aynen trotten 2cm kalınlığında 1 Cm'lik vida yeter belki şarjlı matkaba bile gerek olmayabilir.

Hocam bir şey soracağım delik açmadan direkt vidalasam ne gibi bir sorun olur vidalar yamukmu girer suntaya?
Ben de üşendiğim için öyle yapıyodum. Vidayı bir tık bastırarak aşındırıyordum yerini. Yani küçük, nokta kadar bir girinti yapıyordum. Öyle vidalıyordum. İnce tahtaları delmeye çalışmak biraz sıkıntılı. Direkt vidalayın bence.

Öneri için teşekkürler delerken çatlamasından korkuyordum sadece dediğniz gibi kalemle işaretleyip aşındırıp vidalayım peki şarjlı matkapmı kullanıyım yoksa tornavidamı ?

Matkabın ucuna bant yapıştırırım öyle anlarım derinliğni diye düşünüyordum .

Şimdi bir video izledim delik açamadan ahşapa vida takınca ahşapta çatlama oluyormuş fikrimi değiştirdim delik açacağım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
0:16

Son düzenleme:
Tesekkurler hocam. Ogrendigim iyi oldu. Bende hic catlama olmamisti ama garanti olsun. Bir dahakine boyle yaparim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…