İki diski tek disk haline getiremiyorum

Ergosphere

Hectopat
Daha fazla  
Attığım resimlerde görüldüğü gibi 400 ve 297 GB'lık olan ayrılmış iki kısımı tek bir hale getiremiyorum. Getirmeye çalıştığımda karşıma böyle bir sorun çıkıyor. Yardım eder misiniz?

Disk.png

Hata.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu rehbere bakarak yapar mısın?
  1. Başlat bölümünde arama kısmına cmd yazın.
  2. Çıkan bölümde cmd uygulamasına sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın.
  3. Açılan komut penceresine "list disk" komutunu girerek sisteme bağlı olan diskleri listeleyin.
  4. Karşınıza aşağıdaki gibi bir liste çıkacaktır. Bu listede formatlamak istediğiniz diskin numarasına göre komut girmeniz gerekir. Formatlamak istediğiniz diski örneğin "disk 1" ise "select disk 1" yazarak seçiniz. "select disk x" buradaki x değeri formatlamak istediğiniz diskin numarasıdır.
  5. Daha sonra "select disk" ile seçtiğiniz diski "clean" komutu ile temizleyiniz.
  6. "clean" komutu ile seçilen disk temizlendikten sonra sırasıyla "create partition primary" ve "select partition 1" komutlarını kullanarak temizlenen bu diske yeni bir bölüm açın.
  7. "active" komutunu kullanarak oluşturduğunuz bu bölümleri etkinleştiriniz.

Programda ne işlem yaptınız bilmiyorum fakat SS'de eklemeye calıştığınız bölümlerde ilk önce bir bölüm oluşturup harf atamanız lazım.

Arada bir bölüm olduğu için birleştiremiyorsunuz. Bu bölüm de kurtarma bölümü olduğu için, Disk Yönetimi'nden silemezsiniz sanırım. CMD ile kurtarma bölümü dahil, istediğiniz bölümleri silebilirsiniz. @MayCrasH'ın dediği yöntemi denediniz mi? CMD (diskpart) ile olması gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı