İki fanlı RTX 5070 almak mantıklı mı?

Daha fazla  
Merhaba, masamda çok yer olmadığı için fazla büyük olmayan bir sistem toplamak istiyorum. Baktığımda alinabilecek 5000 serisi ekran kartı piyasada çok az var ve çogu 3 fanlı, 2 fanlılar da abuk subuk markalar(3 sene sonra ikinci elden satmak istesem satamam) ek olarak fiyatlari da uç fanlilarla aynı. Kasa olarak şu tarz bir şey düşünüyorum ama ekran karti konusunda çok kararsizim. Yardimci olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, masamda çok yer olmadığı için fazla büyük olmayan bir sistem toplamak istiyorum. Baktığımda alinabilecek 5000 serisi ekran kartı piyasada çok az var ve çogu 3 fanlı, 2 fanlılar da abuk subuk markalar(3 sene sonra ikinci elden satmak istesem satamam) ek olarak fiyatlari da uç fanlilarla aynı. Kasa olarak şu tarz bir şey düşünüyorum ama ekran karti konusunda çok kararsizim. Yardimci olur musunuz?

Hala marka takıntılığı kaldı mı hocam? Yeni nesil kartlarda hele NVIDIA kartlarda ısınma vs yaşanmıyor zaten.

Gainward al geç

Abuk subuk marka yok ki hocam ekran kartlarında, Galax'ı falan diyorsun sanırım. RTX 5070 TDP olarak yüksek bir kart değil yani soğutması iyi olan bir kartsa 2 fan rahatlıkla yeter. Arada çok az fiyat farkı varsa 3 fanlı da alınabilir.

Hala marka takıntılığı kaldı mı hocam? Yeni nesil kartlarda hele NVIDIA kartlarda ısınma vs yaşanmıyor zaten.
Bilmiyorum kaldi mi. Piyasayi takip etmeyeli yillar oldu.

Abuk subuk marka yok ki hocam ekran kartlarında, Galax'ı falan diyorsun sanırım. RTX 5070 TDP olarak yüksek bir kart değil yani soğutması iyi olan bir kartsa 2 fan rahatlıkla yeter. Arada çok az fiyat farkı varsa 3 fanlı da alınabilir.
Arkadaşin attigi gainward bir ornek mesela, palit inno3d galax. Bunlari diyorum evet. Bir msi asus etmez hiçbiri. 2 fanlılar da hep bu markalar ve sogutmalari yeterli degil gibi duryor , şey kadar kart yapmis adamlar.

Attığınız kasa zaten 415mm'ye kadar GPU uyumluluğu var . Bildiğim kadarıyla da en büyük RTX 5070 340mm.
Ornek olsun diye atmistim kasayi belki daha kuçuk bi kasa da bulabilirim. İçine 3 fanli kart sigan bi kasaya kucuk demem ben :D

Şahsen almazdım.

Bilmiyorum kaldi mi? Piyasayi takip etmeyeli yillar oldu.

Arkadaşin attığı Gainward bir ornek mesela, Palit INNO3D Galax. Bunlari diyorum evet. Bir MSI ASUS etmez hiçbiri. 2 fanlılar da hep bu markalar ve sogutmalari yeterli degil gibi duryor, şey kadar kart yapmis adamlar.

Kötü markalar değiller MSI'ın da soğutma olarak diğer modellere göre daha kötü olan kartları vardı. İnternetten testlere bakarak alabilirsin bunlar kötü markalar değil gayet bilindik markalar, attığı ürün de gayet iyidir 3 fanlı, kartın TDP'sini düşününce gayet serin çalıştırır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Hocam 2 veya 3 fanlı olması bir şey değiştirmezki. İyi bir 2 fanlı kart 3 fanlı kartı tokatlar, ki zaten büyük bir farkta olmuyor(genelde). Bu kadar takılmayın derim. Ayrıca inno3d, galax, palit gibi markalar senelerdir bu işin içinde.

Hocam 2 veya 3 fanlı olması bir şey değiştirmezki. İyi bir 2 fanlı kart 3 fanlı kartı tokatlar, ki zaten büyük bir farkta olmuyor(genelde). Bu kadar takılmayın derim. Ayrıca inno3d, galax, palit gibi markalar senelerdir bu işin içinde.
İki fanli kartlarin hepsi bahsettiğim markalar ve sogutma bloklari çok ince duruyor. Bu yüzden tokatlama konusunda iyi bir performans sergieleyeceklerini sanmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı