İki farklı ekran kartını birlikte kullanma

BrainHacker

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Königswinter
Daha fazla  
Meslek
Profesyonel Talebe
Yaklaşık 2 hafta önce bir kasa topladım. Topladıktan 2 gün sonra iGPU'yu OC'larken yaktım ve bana gelecek kartı beklerken mecburen idarelik bir GPU almak durumunda kaldım ve sizin önerileriniz üzerine 9800GT aldım. Bu gün elime ekran kartım ulaştı (GTX 650) ve aklımda bazı sorular belirdi.

1. İki GPU'yu aynı anda takıp kullanmam sorun yaratır mı?
2. Oyunlarda ikisini de grafik işlemek için kullanabilir miyim? (SLI mantığı)
3. GTX 650'yi ana GPU, 9800GT'yi ise fizik işlemcisi olarak kullanmak mantıklı mı?
4. İki GPU'nun da görüntü çıkışlarından birer tane ekranıma bağlasam yani birini HDMI ve diğerini DVI portundan. Herhangi bir fark olur mu?
  • Anakartım Asus P8B75-V
Bu suallerimi cevaplayıp beni kemale erdirir ve hikmet sahibi eder misiniz?

Teşekkürler :D

Mantıken olmaz gibi geliyor. Olacağını ise hiç sanmam. Hiç öyle bir şey okumadım ve denemedim. AMD harici ve dahili GPU birleştirmeye Dual, harici aynı iki kartı birleştirmeye CrossFire demiş. Nvidia ise SLI. Yalnız bir açık kapı bırakayım. Windows DirectX 12 ile marka, model tanımaksızın gerektiğinde oyunların harici ve dahili ile çalışacağını okumuştum. Örneğin İntel dahili GPU ve Nvidia harici GPU gerektiğinde aynı anda çalışacaktı. Her zaman gibi o işte yaş.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı