İki farklı marka benzin karıştırılırsa ne olur?

34lucifer28

Hectopat
Merhaba, başlıkta da belirttiğim üzere 2 farklı benzin markasından alım yapmak araca zarar veriyor mu? Örneğin arabada çeyrek depo Shell benzin varken üzerine Opet benzin ekleme yaptığımızda sorun yaşanır mı? Teşekkürler.

Benzin kaliteli olduğu sürece bir şey olmaz. Yeter ki iyi petrolden alın. Koyulan madde aynı sonuçta. Ha her aracın verdiği performans akaryakıt markasına, hatta petrole göre bile değişiyor. O yüzden memnun kaldığınız belli bir petrolden almak bence daha mantıklı. Ben Opet kullanıyorum mesela. Shell, BP falan da denedim, Opet'ten alınca araba biraz daha rahat süratleniyor gibi geliyor.

Benzin kaliteli olduğu sürece bir şey olmaz. Yeter ki iyi petrolden alın. Koyulan madde aynı sonuçta. Ha her aracın verdiği performans akaryakıt markasına, hatta petrole göre bile değişiyor. O yüzden memnun kaldığınız belli bir petrolden almak bence daha mantıklı. Ben opet kullanıyorum mesela. Shell, bp falan da denedim, opet'ten alınca araba biraz daha rahat süratleniyor gibi geliyor.

Teşekkürler hocam. Ben de acaba yanlış mı düşünüyorum diyordum. Renault Austral aracım var. İlk başlarda opet kullanıyordum. Daha sonra Shell'i insanlar çok tavsiye edince denedim. Sanki Shell kullandığımda aracın ivmelenmesi, süratlenmesi gecikiyor gibi geldi bana. Opet'de daha çabuk süratleniyordu sanki.

Teşekkürler hocam. Ben de acaba yanlış mı düşünüyorum diyordum. Renault Austral aracım var. İlk başlarda opet kullanıyordum. Daha sonra Shell'i insanlar çok tavsiye edince denedim. Sanki Shell kullandığımda aracın ivmelenmesi, süratlenmesi gecikiyor gibi geldi bana. Opet'de daha çabuk süratleniyordu sanki.
Tamamen psikolojik. Aracın ivmelenmesini etkileyen çok fazla faktör var, benzinden kaynaklanma ihtimali düşük.

Tamamen psikolojik. Aracın ivmelenmesini etkileyen çok fazla faktör var, benzinden kaynaklanma ihtimali düşük.

Hocam şöyle ki, sürekli aynı yolu kullanıyorum. Evimin yolunda tatlı bir rampa var ve özellikle burada deniyorum. Aynı yolda aynı hızda olacak şekilde. Bahsettiğim rampada Shell yakıt aracın hızlanmasındaki ivmeyi hissettirmiyor. Ancak opet kullandığımda ivme kuvvetini hissediyordum. Bu arada aracım henüz 7 aylık bir araç.

1735941538526.png
Böyle bir test verisi buldum başka bir forumdan, %2.5 gibi bir fark olmuş. Hissedilir mi sanmam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı